Denne salat er super nem og lige til at smide på bordet indenfor 15-20 minutter. Så altså hurtigere end takeaway.
Vælg altid gode rejer.
Her er det rosérejer, der både smager godt og ikke er opdrættede.
Pillede grønlandske rejer er også super til salaten.
Ingredienser
Dressing:
1-3 fed hvidløg
1-2 bird eye chilies (eller anden stærk chili)
½ dl limejuice
3 spsk. risvineddike
1-2 spsk. sukker
½ dl fiskesauce
Salat:
100 g tynde risnudler
200 g gode, pillede rejer
2-3 store gulerødder i julienne
½ agurk i halvmåner
1 rødløg i slanke både
1 håndfuld koriander
1 lille håndfuld mynte
Hovedret til 2
Sådan gør du:
Dressing:
Riv hvidløget eller hak det helt fint. Hak chili fint.
Rør en dressing af limejuice, eddike, sukker og fiskesauce. Kom hvidløg i og smag til med chili (den må gerne være stærk!).
Nudler:
Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem trække møre (gentag med kogende vand, hvis nødvendigt).
Servering:
Anret nudler, rejer, grønt og krydderurter i top store skåle. Dryp med dressingen. Servér straks og vend selv det hele sammen ved bordet.