Jeg er vild med denne nemme citroncreme. Den passer både til vafler, pandekager eller på en marengskage.
Vaflerne her er faktisk tænkt som morgenmad – men det er nok passende at skrive at de er gode en søndag eller til fødselsdagsmorgenmad. Og DET er de.
Nyd det lille knas, som birkes giver.
Ingredienser
Det skal du bruge:
Vafler:
200 g hvedemel
75 g sukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 spsk. fint revet citronskal
2 spsk. birkes
90 g smør
3 dl sødmælk
1 æg
1 nip salt
Citronskum:
¼ dl piskefløde
3 spsk. lemoncurd
2-3 spsk. limesaft
Topping:
lidt flormelis
125 g brombær
Evt. lidt skovsyre
10-12 vafler
Sådan laver du vafler med citroncreme:
Vafler:
Bland mel, sukker, bagepulver, natron, citronskal og birkes sammen. Smelt smørret og rør smør, mælk og æg i massen. Pisk det hele sammen med et lille nip salt.
Bag vaflerne i dit vaffeljern. Læg dem på en bagerist, når de er færdige, så de ikke bliver bløde.
Citronskum:
Pisk fløden til blødt skum. Rør den med lemoncurd og limesaft.
Servering:
Servér vaflerne med et drys flormelis, citronskum, brombær og evt. skovsyre.