Rødbedeslaw

Rødbedeslaw til julebordet

Ingredienser

Dressing:

2 dl tyk yoghurt

2 tsk. dijonsennep

1-2 spsk. revet peberrod, efter smag

1 tsk. sukker

2 spsk. citronsaft

salt og peber

Fyld:

100 g valnødder

2-3 store rødbeder

1 persillerod eller pastinak

1 æble

2 stilke bladselleri

lidt hakket estragon

salt og peber

Pynt:

lidt hakkede valnødder

lidt plukket estragon

4-6 personer

Bland ingredienserne til dressingen og smag den til med salt og peber. Kog rødbederne i 10 minutter, de skal ikke være færdige, men stadig være rå.

Rist valnødderne let på en tør, varm pande. Køl af og hak.

Skræl rødbeder og persillerod og skær begge dele, samt æble i julienne. Snit bladselleri fint og vend det hele med dressingen med valnødder og estragon og smag salaten til igen. Anret salaten og pynt med valnødder og estragon. Servér straks.

TIP: estragon giver en helt særlig, god smag, især til kød (tænk bearnaise) men slawen kan drejes i en helt anderledes og frisk retning, ved f.eks. at bruge dild i stedet. Så passer den pludselig til både fiskefilet og sild!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *