Peanutbutter fudge

Du kan bruge enten cremet eller grov peanutbutter. Det er en smagssag, om du kan lide de små stykker peanuts i din fudge. Køb kondenseret mælk hos din etniske grønthandler eller i dit asiatiske supermarked.
Spis det hele selv (det gør jeg) eller gi noget til de sødeste du kender.


Opskriften giver 30-36 styk





200 g mælkechokolade
200 g peanutbutter
1 dåse kondenseret mælk, 400 g
smør til formen
Hak chokoladen, og kom den i en kasserolle sammen med peanutbutter og kondenseret mælk. Rør i gryden, så massen ikke sætter sig. Når massen er smeltet og har samlet sig til en blank masse, kommes den over i en smurt ca. 18 x 18 cm stor form, gerne én i plast. Sæt fudge’n i køleskabet i minimum 3 timer, gerne til næste dag. Tryk den forsigtigt ud af formen, og skær den i små firkanter. Servér dem kolde til sukkergrise!


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Columbus Leth

.

16 thoughts on “Peanutbutter fudge

  1. Anonymous

    >Jeg har en ide om at Chai fudge kunne være helt vildt lækkert, men jeg kan ikke finde en opskrift på den nogen steder. Har du en idé, hvordan man laver sådan noget læks?

    Hilsen Nina

    Svar
  2. Linnea

    >Jeg lavede lige peanut butter fudgen. En halv portion. Men den skilte. Har jeg givet den for meget varme eller hvad kan der være sket?

    Svar
  3. Louisa Lorang

    >Hej Linnea,
    Det har jeg ikke prøvet. Ikke utænkeligt at den fik for meget varme. Den ser ud som om den skiller i starten, men den er nem at røre glat igen.
    Håber at du tør prøve igen.
    Kh L

    Svar
  4. Mai

    >Hej Louisa, jeg er lige i gang med at lave dine lækre chokolade fugde og tænkte at jeg også vil prøve at lave de her med peanutbutter. Hvis man gerne vil lave dem uden chokolade, skal man så erstatte chokoladen med noget andet eller er kan jeg bare lave opskriften uden chokolade?

    Svar
  5. Louisa Lorang

    >Hej Mai.

    Jeg har aldrig prøvet at lave dem uden chokolade. Sorry, men ved ikke hvad der elers kunne bruges. Skriv endelig hvordan det ender/endte 😉

    Kh L

    Svar
  6. Puk

    >Hej Louise…
    Ved godt at det er lidt off topic.. Men ville høre om du havde et bud på en opskrift på peanutbutter?

    Svar
  7. Louisa Lorang

    >Hej Puk
    Jeg har underligt nok aldrig prøvet det. Men i flere supermarkeder i USA hænger der beholdere med peanuts, som man kan kværne til frisk peanutbutter. Så mon ikke det bare er jord ædere og lidt alt en tur i robotten.
    Skriv hvodan det går, ellers skal jeg nok tage mig sammen og prøve snart 🙂

    Kh L

    Svar
  8. Anonymous

    >Hejsa 🙂
    Stor fan 🙂
    Lige et spørgsmål, kan det passe massen ikke skal koge en lille time, som
    ved flødekarameller?
    I så fald, hvorfor ikke?

    Kat 🙂

    Svar
  9. Louisa Lorang

    >Hej 🙂

    Den skal ikke koge længere – det funker bare. Chokoladen og peanutbutteren sætter sig hurtigt – men ved godt at en "ægte" fudge koger længere. Jeg elsker denne fordi den er lynhurtig og effektiv 🙂

    Håber at du bliver glad!

    Kh L

    Svar
  10. Anna

    Hej

    Jeg er lidt forvirret. Plejer der ikke at være sukker i fudge?
    Jeg er bange for at lave det og det så ikke sætter sig.

    -Anna

    Svar
  11. Pia

    Hej Louisa,
    Jeg har lavet din fudge maaaaange gange, og den smager himmelsk😋
    Må jeg spørge, hvorfor du skriver at, der skal 400gr. smør til formen?
    Jeg hælder det bare i en form beklædt med bagepapir, og det fungerer fint!
    Mvh. Pia😊

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Åhhhh, det er dejligt at du laver den! Fedt med bagepapir. Jeg smører altid min form – men må lave den med bagepapir næste gang 🙂 (de 400 g er mængden af kondenceret mælk i en dåse )
      KH Louisa

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310