Rigtig glædelig 1. december.
Jeg er ikke altid så klar til jul, når december kommer. Jeg starter nemlig ofte allerede i september med at lave julemad og julebilleder og endda også høre julemusik (bare sådan for at komme lidt i stemning). Så når december endelig kommer, ja, så er jeg bare ikke helt klar igen.
Men det er anderledes i år! I år, er der købt juletræ, ungerne har pyntet det, de har lavet konfekt, åbnet kalender, pakkekalenderen er (næsten) klar og jeg var endda en uge forud med adventskransen.
SE…det er hvad børn gør ved en!
Så jeg fejre lige min (til min egen overraskelse) store jule-parathed, med denne skønne giveaway.
Hvis du ikke er i julestemning, så kommer du det 100% med disse top lækre krydderiblandinger fra ASA.
Der er både til gløgg, risengrød og småkager! Vind en hel æske fuld af julesmag.
Skriv en kommentar til dette indlæg og fortæl mig hvad din yndlings julespise er. Så trækker jeg en vinder på lørdag, ved stå-op-tid.
Glædelig jul!
Jeg er helt tosset med jødekager og æbleskiver:-)
Julestemning kunne jeg godt bruge lidt af. Min ynglingsspise i julen er klart vanillekranse
Ej, sikke et overskud at have. Jeg er slet ikke klar til jul, men måske en omgang julekrydderier kunne sætte skub i mig. Min mor sukker efter mine fantastiske brunkager. Jeg er selv mest til konfekt og chokolade og……
Ha’ en dejlig december.
Al mad, der har med jul at gøre er fantastisk. Alting smager bedre, når man kun får det én gang om året. Men hvis jeg skal vælge, må det blive jødekager. Min mor har altid bagt jødekager til jul og derfor smager de igennem af jul for mig!
Jeg elsker and på den gammeldags manér!!
Jeg holder meget af ris ala mande. For et par år siden smagte jeg for første gang Amarena kirsebær fra
Italien , disse syltede bær løfter den danske ris alamande op på et virkelig højt niveau, hvis man tør prøve noget nyt.
Før jeg blev vegetar var jeg vild med gås og flæskesteg og brune kartofler og sovs og rødkål…..og ris á la mande 🙂
Nu er jeg vild med ovnstegte rodfrugter og nøddepostej og brune kartofler og sovs og rødkål…. og ris á la mande 🙂
Og krydderier fra ASA er bare kanon! God jul 🙂
Elsker finskbrød og æbleflæsk 🙂 fuldstændig fantastiske spiser 🙂
Mmmm lækker konkurrence!
Risalamande, jødekager og kalkunlår – ingen julestemning uden <3
Jeg ELSKER ris a la mande!!! Og bager faktisk nogle ret gode pebernødder med masser af peber! 😀
Min yndlings spise i småkager er fra et gammelt Familie Journalen som Kirsten Hüttemeier har lagt navn til… de hedder Odense mandelsnitter og smager ligesom p-tærter og eller dine Ginger Cookies , men de spises jo hele året…
Som varm mad må det da være stegt andebryst med rødvinssovs, kartofler og waldorfsalat… det er bare mums…
Ex svigermors; surrib smagte forrygende godt, med hjemmelavede rødbeder og sennep på en skive lækkert rugbrød 🙂
Uden tvivl hjemmebagte klejner og sønderjysk hvidkål…..skal dog blot spises hver for sig hehe
Jeg er helt tosset med Ris a la mande! Kan spise uanede mængder af det – og det er godt, for i min familie har vi ikke én men 100 mandler i Ris a la manden juleaften, og så gælder det om, at få flest 😉
Æbleskiver og risengrød kan jeg bare ikke få nok af, selvfølgelig kun hjemmelavt <3
Risengrødskrydderi… Det lyder som den perfekte gave til mine to risengrødselskende drenge 🙂
Personligt er min julefavorit min mors klejner. Opskriften er gået i arv fra min mormor til min mor og videre til mig, men jeg kan altså ikke lave dem helt så lækre som hun kan.
Jeg er helt vild med hjemmelavet honningkage!
Jeg er helt vild med hjemmelavet honningkage!
Farmors klejner. Det er bare ligesom ikke rigtig jul uden.
God 1. December 🙂
Ris ala mande er min absolut yndligstspise til jul. Og gerne en variant med appelsin/vanilje sauce og karamelliserede mandler over!
Jeg eeeelsker (hjemmelavet) konfekt. Og ris-a-la-mand 🙂 glædelig 1. December
Helt klart figner dyppet i chokolade. Det smager så godt og det er ikke rigtig jul uden
Risalamande.. men kun på den (for mig) rigtige måde.
Den værste version jeg har fået, var med vodka :\
Risalamande! ❤️ Med rigeligt mandler, rigtig vanilje og lige præcis den rette mængde flødeskum.
Hej søde veninde – det kunne være så hyggelig en gave – elsker jul og skønne småkager.
Knus og dejlig december 🙂
Min yndlingsspise i julens tid er helt klart risengrød. 🙂 det minder mig om barndom, nissebanden og en masse gode oplevelser i december-måned. Det risengrødsdrys ville være lækkert at prøve. 🙂
Jeg er helt pjattet med æbleskiver! 🙂
Min mors honningbrød, som hun laver hvert år til 1. December 🙂 Det smager simpelthen så dejligt med smør på til en kop julete.
Uh! Jeg er altså tosset med risalamande – og der skal laves en stor portion, så vi også kan få noget juledag. Hvad julesmåkager angår, er jeg ret glad for vanillekranse.. Og så er en gang æbleskiver jo heller ikke at kimse ad! 🙂
Jeg glæder mig altid til min fars hjemmelavede og godt krydrede rødkål og leverpostej.
Hjemmelavet konfekt:-)
Min yndlingsjulespise er uden tvivl min farmors hjemmebagte (eller hedder det hjemmekogte) klejner – ingen jul uden minimum et par stykker (eller 10) af dem <3
Jeg elsker anden med det hele juleaften, det måltid glæder jeg mig til hele december
Jeg elsker berlinerne – dem med vanillecreme, ikke dem med marmelade! Vanillecreme i rigelige mængder er altid godt!
Åh, det er svært at vælge kun en yndlingsspise, men ris alamande må næsten være på første pladsen 🙂
De specielle honningkager som jeg hvert år får importeret fra Tyskland. Det er bare ikke jul uden dem!
Det er risalamande, det smager simpelthen så fantastisk!
En kniv går igennem det sprøde hvide kød der sprækker.
På panden bobler bacon og sveder fedtet af sig.
Ringe der kalder på tårer ryger snart efter.
Neliker, kanel og allehånde bringer julen helt ind.
Æbleflæsk!
Det bedste ved julen er min mors pebernødder (som altid laves i samarbejde med min far: hun laver dejen og han står for at trille dejen til de fineste pebernødder) – først når de er spist i rigelige mængder kan det blive rigtig jul 🙂
Krydderierne ser spændende ud. Jeg elsker andeconfit og salat med grøn- og rødkål.
Hos mig er det ikke jul uden havregrynskugler. Det er opskriften min farmor brugte da hun levede.
Opskriften stammer fra et julehædte skrevet af Kirsten Hüttemeier, lige efter 2. verdenskrig.
Hæftet skulle hjælpe husmødre til at lave julemad i en rationeringsmærketid.
Yndlingsspisen i december, er de dejlige julesmåkager.. Vaniliekranse og klejner er farvoritterne;)
Hej !
Min yndlingsjulespise er ris a la mande med kirsebærsauce.
Mange julehilsner Kirsten
Aij… det er jo svært at vælge! Ris a la mande med kirsebærsauce, æbleskiver, andesteg og flæskesteg med det hele …
Farseret juleand og risalamande elsker jeg osse
Min yndlings julespise er mormors kiksekage, fars risengrød, mors rødkål, lillesøsters æbleskriver og sidst men ikke mindst – bedstemors vaniljekranse! 🙂 <3
Helt sikkert ris a la mande 🙂
Jeg elsker vaniljekranse og hjemmelavet konfekt med marcipan og nougat, gerne også med orange chokolade
Andesovsen er helt klart det bedste. Min kone laver den skønneste sovs
Det må være jødekagerne og vaniljekransene. Jeg har helt droppet chokolade/lakrids/karamel-kalenderen i år for at få plads til flere sprøde småkager 🙂
Jeg elsker marcipan – alt med marcipan.
Det er ikke rigtig jul, før jeg har fået risalamande og havregrynskugler 🙂
Mmm æbleskiver – hjemmelavet self 😉
Jeg er top julehumør i år. Mine to drenge fylder år den 1.december Og derfor er det en særlig juledag hos os.
Gode råd (sønderjysk småkage)
Jeg er størst fan af rødkål og and!
det er helt klart risalamande
Ris a l’amande, som altid smager bedst om morgenen den 25. December inden alle de andre er stået op.
Mmm… Ris a la mande :))
Det må være kalkun og flæskesteg med hele svineriet. Og risalamande . Mums
Yndlings julespise hmm den er svær.
Mon det tæller blot at skrive “julelækkerier” så dækker det jo dem alle..
Men ingen jul uden vaniljekranse, klatkager og gløgg
Jeg elsker elsker elsker havregrynskugler! Hvis jeg skal vælge et lidt sundere alternativ, så er daddelkugler med hakkede mandler, kakaopulver, appelsinskal og vanillesukker også en fornøjelse 🙂
Hjemmebagte æbleskiver ♥
Der er så mange lækre ting, som man desværre kun laver i december. Noget af det bedste er, når min far laver sovs til and eller gås, han starter tidligt om morgenen og går og passer og pleje den hele dag – resultatet er altid fantastisk.
Gløgg og æbleskiver er helt sikket en december-farvorit for mit vedkommende. Hvis jeg fik lov spiste jeg stort set ikke andet i december 🙂
Min yndlings-julespise er stegt and med pragtfuld kraftig brun sovs og kartofler og varm rødkål og ris a la mande med mange hakkede mandler og lun kirsebærsauce og en god portvin til. Hold da op hvor er det top- nydelse
Når der koges risengrød koger jeg ALTID ekstra… Den ekstra mængde gemmes til dagen efter hvor den står på yndlings Risklatter.. Smager helt sikkert endnu mere fantastisk med risengrødsdrys til.. Bare jeg vinder!! Glædelig jul Louisa!
Jeg er ret vild med risengrød. 🙂 Vi får det ikke særlig tit, da jeg er den eneste i huset der er pjattet med det… Og der skal godt med kanel og en smørklat på 🙂
Mmmm havregrynskugler! Måske ikke så classy men SÅ er det jul !
Mm, min yndlingsjulespise er hjemmelavet medister og vendsysselsk grønlangkål!
Min livret har altid været risengrød og selvom det jo nok mest er jule/vinter-spise så måtte mine søskende finde sig i at få det serveret sidst i juli på min fødselsdag hvert år da vi var små 🙂 I dag er jeg 26 år og indimellem har jeg løjet mig til en anden livret, fordi det ikke virker særlig spændende og voksent at indrømme, at det er risengrød. Men det er det altså 🙂
Hvor ser det skønt ud! Min yndlings julespise må være vaniljekranse, men de skal være lavet efter min mormors opskrift. De smager skønt af vanilje og smelter på tungen. Må vist lige have fat i glasset igen.. Mums!
God jul!
Brandy Beans verdens bedste slik og godt de kun kan købes til jul.
Ting med kanel, er for mig jul
Den allerbedste jule- spise er helt klart Luciabrød eller Lussekatt, som de kaldes i Sverige. En sød hvedebolle med safranskrydderi. Og fuldstændig uundværlig for mig her i juletidenM
Mvh Ulrika
Men absolut ynglings spise i julen er helt klart konfekt! Jeg elsker det.
Puu det er svært at svare på
Kære Louisa,
Min yndlings julespise må helt klart være den klassiske ris àl’a mande med varm kirsebærsovs. Aller bedst er det, når der er tilsat en lille smule portvin i desserten, som min farmor plejede at gøre.
Julehilsner
Louise
uh, yndlingsjuleapise…
Jeg elsker ÆBLEGLÖGG – men det skal jo snarere drikkes. Og dog, det lækre fyld – mandler og æblestykker – skal spises, når kruset er tomt, og der kommer alle de lækre julekrydderier i særdeleshed frem <3 så jo, æbleglögg er min yndlings julespise 🙂
ASA er som en bid af himlen (hvilket jeg også har sagt til dem på standen i Torvehallerne). Min yndlings julespise må være min bonusmors hjemmelavede medisterpølse, som jo hører sig til på et ægte fynsk julebord
Min ynglingsspise er helt sikkert andestegen med de hvide kartofler og den brune sovs! Det kan intet slå 🙂 Og så er der 24 dage til at komme i rigtig julestemning til juelmaden – bedre bliver det ikke 🙂
Det bedste må helt klart være hjemmebagte peberkværn, der er så tilpas krydrede, at de lige nøjagtigt prikker på tungen 🙂
Glædelig 1. Dec.
Sikke en dejlig gave der er på spil:)
Min yndlings julespise er min svogers krydderpeppernødder. Han har aldrig ville røbe hvad hemmeligheden i opskriften er, men skønt smager de, og jeg glæder mig hvert år !
Tak for en inspirende side
Uhh mine julefavoritter er brunkager, havregrynskugler samt den senest tilføjede tradition baileystrøfler:)
Elsker julemad, så det er godt det kun er jul én gang om året, for ellers ville jeg nok kunne trille. Jeg elsker andesteg, men den gode traditionelle julefrokost men sønderjysk kål står også meget højt på listen over favoritter.
And, Vanillekranse og Glögg
Det bedste ved julen er, når min mor serverer sine stegte sild. Jeg ELSKER dem… og hende 🙂
Jeg er helt pjattet med skindet på anden. Ikke så meget alt det andet
Bare en masse skind.
Andesteg med hele baduljen.
He he…jeg har netop postet et blogindlæg om, hvor meget december er kommet bag på mig i år;-) Men jeg regner med at komme stærkt igen…med både pynt og julebag.
Min absolutte yndlings julespise er min mors lækre sprøde specier. Jeg kan slet ikke selv lave dem som hun kan…til gengæld laver jeg nogle lækre vaniljekranse, der kommer ind på en flot 2. plads.
http://www.loekkeligetanker.blogspot.com
Min yndlingsjulespise er klart honningkager (med creme!). Men min fars julekage og den hjemmelavede konfekt er gode konkurrenter 🙂
Een??? 😉
Faktisk er jeg ret vild med glögg, selvom det ikke rigtig er en spise – og min mors marcipan-konfekt 🙂
Og så er det i øvrigt den måske ene gang om året (d.24) hvor jeg går amok i brun sauce……mmm
Min fars ris à l’amande er ubetinget min “jule-livret” <3
Efter at have smagt hjemmebagte finskbrød (fedtekager?) på job i dag, kan jeg ikke komme i tanke om nogen anden spise, der når det til sokkeholderne…
And med brunkartofler og sovs er absolut det jeg ser frem til. Og så er det heller ikke jul uden brunkager bagt efter oldemors opskrift.
Det bliver ikke jul hvis jeg ikke har fået min mors klejner og vanillekranse. Det er bare det bedste.
Har dog haft en snak med min mor og hendes kæreste omkring julemaden. For vi bliver kun os 3 juleaften og min mor mente så kunne vi få tapas. Men der holdt vi andre på andesteg som vi plejer. Sådan bliver det. Andesteg med det hele og en rødkålssalat og grønkålssalat så maverne også kan holde til det
Hjemmelavet småkager og lækker konfekt er noget af det der bare skal på bordet her i december når jeg kommer hjem til familien.
Tillykke Sandra – Du vundet! Send mig en mail på louisa@lorang.dk med din adresse, så sender ASA dig straks et kryddersæt. GOD JUL. Kh Louisa
Glædelig jul til dig og dine 🙂
Mine yndlingsjulespiser er pebernødder og vaniljekranse 😀
Min ynglings julespise er ris a la mande med lun kirsebærsauce, skarpt forfulgt af syltede asier til julemiddagen. To stærke livsminder af hygge 😉
Helt klart min mors vaniljekranse.
Glædelig jul Risengrød med kanel så er det jul
Hej. En klassisk risengrød redder min jul.
Glædelig jul.
Klejner uhm 🙂
Klejner er det bedste til jul
Vanillekranse må være yndlingsjulespisen herhjemme. Duften af smør og fed vanille når de bages…mmm må snart igang 🙂
Jeg er vild med Panforte, god og krydderet. Bager en hvert år i starten af december, så har jeg til gæstebud i hele julemåneden
Åh hvor ser det godt ud!
Jamen, jeg har jo i flere år gået rundt og troet og dermed også troligt påstået, at jeg ikke kan lide risengrød! Faktisk kunne jeg slet ikke lide grød og da min moster heller ikke kan blev det aldrig tvivlet.
For nogle år siden tog jeg mig så sammen og prøvede en lille bid… og wow!! Jeg elsker risengrød! med smør og kanel
Hvordan kan man vælge en yndlings!?
Jeg glæder mig mest til overflødighedshornet med and, flæskesteg og medister juleaften 🙂
Elsker julen, Hyggen med min skønne familie
Min yndlings julespise er helt klart risalamanden , og allerhelst min helt egen, hvor grøden er kogt på sødmælk og gode vaniliestænger. Glædelig december.
Min yndlingsjulespise er ris a’la mande. Knasende mandler og lækker cremet fløde.
Og rødkål – helst hjemmelavet. Jeg har i mange år ikke kunnet lide det, men nu tager jeg revanche!
Og smørbagte småkager, der knaser og smager på den helt rigtige måde. Især vaniljekranse.
Glædelig december!
Jeg elsker alt julemad! Men en favorit er nu altså risalamande, måske fordi man kun får det den ene gang om året 🙂
Det må være andesteg!
Det må være vanillekranse – efter min mormors opskrift! Fyldt med mandler, smør og vanillestænger!
Min yndlings julespise er stuvet hvidkål med kanelsukker og frikadeller, som vi altid fik hos min mormor som børn 🙂
Min yndligns julespise er et julebrød, som vi altid bager i min familie. Det består af 5-korns blanding, appelsinsaft og -skal, revet æble og dadler. Det smager SKØNT – især med smør og ost 🙂
Ej hvor tarveligt at man skal vælge en favorit – der er jo mange…
Men af småkager er min favorit brunkager, gerne bagt lige i overkanten så de er lidt ekstra mørke 🙂
Yndlingsjulespisen hos mig er uden tvivl hjemmelavet konfekt; med masser af nougat, god marcipan og chokolade. Og tror sortimentet skal udvides
lidt i år med hjemmelavede flødeboller og guldkarameller 😉
Stærkt konkurrerende felt: Honningkage/hjemmerørt sennep til næsten alt/ rødkål
Hej Louisa
Hmm, hjemme hos os er vi ikke superglade for and
Julen for mig består af småkager og altid disse med frisk rosmarin og cashewnødder samt Håkons kager med marcipan rullet i perlesukker og ikke mindst dem som jeg laver med min datter – Pepparkakor som bliver stukket ud og pyntet med kongeglasur i farver.
SÅ er Julen kommet til vores hjem
lyder rigtig lækkert! Ville være skønt til juledag osv:-)
Jødekager, marcipan, havregrynskugler – alle de søde ting, der gør min mave oppustet og julerund 🙂
And – helt klart… og alt med marcipan 🙂
Jeg eeeeelsker andesteg! Og også risengrød med kanelsukker 🙂
Godter! Især fransk nougat og chokolade.
Jeg elsker hjemmelavede brunkager 😉
Min mormors hasselnøddesmåkage – det er først rigtig jul når de er bagt og del af konfektskålen
Jeg eeeelsker andestegen, flæskeSVÆREN de brune kartofler og Ris a la manden
Jeg eeeelsker andestegen, flæskeSVÆREN de brune kartofler og Ris a la manden
Alt med kanel – det er bare et hit!!!
Jeg elsker honning hjerter 🙂 og mærkeligt nok smager de klart bedst, hvis der er julemands glansbillede på 🙂
Min ynglings julespise er risengrød.
Æbleflæsk med danske æbler, men hvis det skal være sødt må det være noget så enkelt som havregrynskugler. Mums!
Min ynglingespise er konfekt og brunkager. God jul
Min yndlings julespise er.. Alt med mandler! Chokoladeovertrukne mandler, brændte mandler, mandlerne fra glögg, mandlen i ris a la manden og fyldte chokolade med mandelknas. Masser af knus, Maria
Mit julemåltid kunne i teorien egentlig bare bestå af brune kartofler!
Åh, svært spørgsmål! Men min mors brunkager er noget af det bedste jeg ved!
Ris a la mande. Og selvfølgelig er min egen hjemmelavede bedst (det synes resten af familien også).
Kære Louisa
Min yndlings-julespise er konfekt og julesalater
Mvh
Stine
Helt sikkert kardemomme – det skal i farmors mussenødder og bedstes klejner, og det bliver ikke jul før disse kager er i kagedåserne 🙂
jødekager og vaniliekrans
Jeg har netop lavet dej til mine brunkager, vi skal bage på søndag. Sammen med brunkagerne er havregrynskuglerne et “must” i julen.
God jul.
Æbleskiver.. 🙂
Æbleskiver, eller måske mormors sovs juleaften, det er bare jul.. 🙂
Det er svært kun at vælge en! Men når jeg nu skal så må det blive ris a la mande
Chokolade panforte – den italienske konfektkage
Glögg – hvis det tæller … Ellers nok vaniljekranse
Konkurrencen er slut. Desværre….