VIND – julekrydderier fra ASA

Rigtig glædelig 1. december.

 

Jeg er ikke altid så klar til jul, når december kommer. Jeg starter nemlig ofte allerede i september med at lave julemad og julebilleder og endda også høre julemusik (bare sådan for at komme lidt i stemning). Så når december endelig kommer, ja, så er jeg bare ikke helt klar igen.

 

Men det er anderledes i år! I år, er der købt juletræ, ungerne har pyntet det, de har lavet konfekt, åbnet kalender, pakkekalenderen er (næsten) klar og jeg var endda en uge forud med adventskransen.

SE…det er hvad børn gør ved en!

 

Så jeg fejre lige min (til min egen overraskelse) store jule-parathed, med denne skønne giveaway.

 

Hvis du ikke er i julestemning, så kommer du det 100% med disse top lækre krydderiblandinger fra ASA.

Der er både til gløgg, risengrød og småkager! Vind en hel æske fuld af julesmag.

 

Skriv en kommentar til dette indlæg og fortæl mig hvad din yndlings julespise er. Så trækker jeg en vinder på lørdag, ved stå-op-tid.

 

Glædelig jul!

150 thoughts on “VIND – julekrydderier fra ASA

  1. Jane

    Ej, sikke et overskud at have. Jeg er slet ikke klar til jul, men måske en omgang julekrydderier kunne sætte skub i mig. Min mor sukker efter mine fantastiske brunkager. Jeg er selv mest til konfekt og chokolade og……

    Ha’ en dejlig december.

    Svar
  2. Amalie

    Al mad, der har med jul at gøre er fantastisk. Alting smager bedre, når man kun får det én gang om året. Men hvis jeg skal vælge, må det blive jødekager. Min mor har altid bagt jødekager til jul og derfor smager de igennem af jul for mig!

    Svar
  3. Birgit Brinch Pedersen

    Jeg holder meget af ris ala mande. For et par år siden smagte jeg for første gang Amarena kirsebær fra
    Italien , disse syltede bær løfter den danske ris alamande op på et virkelig højt niveau, hvis man tør prøve noget nyt.

    Svar
  4. Tine Groth

    Før jeg blev vegetar var jeg vild med gås og flæskesteg og brune kartofler og sovs og rødkål…..og ris á la mande 🙂
    Nu er jeg vild med ovnstegte rodfrugter og nøddepostej og brune kartofler og sovs og rødkål…. og ris á la mande 🙂

    Og krydderier fra ASA er bare kanon! God jul 🙂

    Svar
  5. May Britt Byrialsen

    Min yndlings spise i småkager er fra et gammelt Familie Journalen som Kirsten Hüttemeier har lagt navn til… de hedder Odense mandelsnitter og smager ligesom p-tærter og eller dine Ginger Cookies , men de spises jo hele året…

    Som varm mad må det da være stegt andebryst med rødvinssovs, kartofler og waldorfsalat… det er bare mums…

    Svar
  6. Marianne Guldborg Barnkob

    Ex svigermors; surrib smagte forrygende godt, med hjemmelavede rødbeder og sennep på en skive lækkert rugbrød 🙂

    Svar
  7. Louise Hemmingsen

    Uden tvivl hjemmebagte klejner og sønderjysk hvidkål…..skal dog blot spises hver for sig hehe

    Svar
  8. Line Strand Andersen

    Jeg er helt tosset med Ris a la mande! Kan spise uanede mængder af det – og det er godt, for i min familie har vi ikke én men 100 mandler i Ris a la manden juleaften, og så gælder det om, at få flest 😉

    Svar
  9. Tina

    Risengrødskrydderi… Det lyder som den perfekte gave til mine to risengrødselskende drenge 🙂

    Personligt er min julefavorit min mors klejner. Opskriften er gået i arv fra min mormor til min mor og videre til mig, men jeg kan altså ikke lave dem helt så lækre som hun kan.

    Svar
  10. Laura

    Ris ala mande er min absolut yndligstspise til jul. Og gerne en variant med appelsin/vanilje sauce og karamelliserede mandler over!

    Svar
  11. Anne Sophie Westin

    Risalamande! ❤️ Med rigeligt mandler, rigtig vanilje og lige præcis den rette mængde flødeskum.

    Svar
  12. Doris Kay

    Hej søde veninde – det kunne være så hyggelig en gave – elsker jul og skønne småkager.
    Knus og dejlig december 🙂

    Svar
  13. Laura Sloth

    Min yndlingsspise i julens tid er helt klart risengrød. 🙂 det minder mig om barndom, nissebanden og en masse gode oplevelser i december-måned. Det risengrødsdrys ville være lækkert at prøve. 🙂

    Svar
  14. Anne-Katrine

    Min mors honningbrød, som hun laver hvert år til 1. December 🙂 Det smager simpelthen så dejligt med smør på til en kop julete.

    Svar
  15. Signe O.

    Uh! Jeg er altså tosset med risalamande – og der skal laves en stor portion, så vi også kan få noget juledag. Hvad julesmåkager angår, er jeg ret glad for vanillekranse.. Og så er en gang æbleskiver jo heller ikke at kimse ad! 🙂

    Svar
  16. Camilla

    Min yndlingsjulespise er uden tvivl min farmors hjemmebagte (eller hedder det hjemmekogte) klejner – ingen jul uden minimum et par stykker (eller 10) af dem <3

    Svar
  17. Laila

    Jeg elsker berlinerne – dem med vanillecreme, ikke dem med marmelade! Vanillecreme i rigelige mængder er altid godt!

    Svar
  18. Natacha Mow

    Åh, det er svært at vælge kun en yndlingsspise, men ris alamande må næsten være på første pladsen 🙂

    Svar
  19. Mirovich

    En kniv går igennem det sprøde hvide kød der sprækker.
    På panden bobler bacon og sveder fedtet af sig.
    Ringe der kalder på tårer ryger snart efter.
    Neliker, kanel og allehånde bringer julen helt ind.
    Æbleflæsk!

    Svar
  20. Tina Nielsen

    Det bedste ved julen er min mors pebernødder (som altid laves i samarbejde med min far: hun laver dejen og han står for at trille dejen til de fineste pebernødder) – først når de er spist i rigelige mængder kan det blive rigtig jul 🙂

    Svar
  21. Kari

    Hos mig er det ikke jul uden havregrynskugler. Det er opskriften min farmor brugte da hun levede.
    Opskriften stammer fra et julehædte skrevet af Kirsten Hüttemeier, lige efter 2. verdenskrig.
    Hæftet skulle hjælpe husmødre til at lave julemad i en rationeringsmærketid.

    Svar
  22. Bettina

    Aij… det er jo svært at vælge! Ris a la mande med kirsebærsauce, æbleskiver, andesteg og flæskesteg med det hele …

    Svar
  23. Katrine Konggaard

    Min yndlings julespise er mormors kiksekage, fars risengrød, mors rødkål, lillesøsters æbleskriver og sidst men ikke mindst – bedstemors vaniljekranse! 🙂 <3

    Svar
  24. Mille L

    Det må være jødekagerne og vaniljekransene. Jeg har helt droppet chokolade/lakrids/karamel-kalenderen i år for at få plads til flere sprøde småkager 🙂

    Svar
  25. Line L

    Jeg er top julehumør i år. Mine to drenge fylder år den 1.december Og derfor er det en særlig juledag hos os.

    Svar
  26. Lise Klinkby

    Yndlings julespise hmm den er svær.
    Mon det tæller blot at skrive “julelækkerier” så dækker det jo dem alle..
    Men ingen jul uden vaniljekranse, klatkager og gløgg

    Svar
  27. Nanna Johnsen

    Jeg elsker elsker elsker havregrynskugler! Hvis jeg skal vælge et lidt sundere alternativ, så er daddelkugler med hakkede mandler, kakaopulver, appelsinskal og vanillesukker også en fornøjelse 🙂

    Svar
  28. Gitte H

    Der er så mange lækre ting, som man desværre kun laver i december. Noget af det bedste er, når min far laver sovs til and eller gås, han starter tidligt om morgenen og går og passer og pleje den hele dag – resultatet er altid fantastisk.

    Svar
  29. Christina Lindegaard

    Gløgg og æbleskiver er helt sikket en december-farvorit for mit vedkommende. Hvis jeg fik lov spiste jeg stort set ikke andet i december 🙂

    Svar
  30. Henriette Mortensen

    Min yndlings-julespise er stegt and med pragtfuld kraftig brun sovs og kartofler og varm rødkål og ris a la mande med mange hakkede mandler og lun kirsebærsauce og en god portvin til. Hold da op hvor er det top- nydelse

    Svar
  31. Ninne Jacobsen

    Når der koges risengrød koger jeg ALTID ekstra… Den ekstra mængde gemmes til dagen efter hvor den står på yndlings Risklatter.. Smager helt sikkert endnu mere fantastisk med risengrødsdrys til.. Bare jeg vinder!! Glædelig jul Louisa!

    Svar
  32. Ditte Johannsen

    Jeg er ret vild med risengrød. 🙂 Vi får det ikke særlig tit, da jeg er den eneste i huset der er pjattet med det… Og der skal godt med kanel og en smørklat på 🙂

    Svar
  33. Ditte Ellen Rasmussen

    Min livret har altid været risengrød og selvom det jo nok mest er jule/vinter-spise så måtte mine søskende finde sig i at få det serveret sidst i juli på min fødselsdag hvert år da vi var små 🙂 I dag er jeg 26 år og indimellem har jeg løjet mig til en anden livret, fordi det ikke virker særlig spændende og voksent at indrømme, at det er risengrød. Men det er det altså 🙂

    Svar
  34. Merete

    Hvor ser det skønt ud! Min yndlings julespise må være vaniljekranse, men de skal være lavet efter min mormors opskrift. De smager skønt af vanilje og smelter på tungen. Må vist lige have fat i glasset igen.. Mums!

    God jul!

    Svar
  35. Louise Xu Brand

    Kære Louisa,
    Min yndlings julespise må helt klart være den klassiske ris àl’a mande med varm kirsebærsovs. Aller bedst er det, når der er tilsat en lille smule portvin i desserten, som min farmor plejede at gøre.

    Julehilsner

    Louise

    Svar
  36. Tina Christensen

    uh, yndlingsjuleapise…

    Jeg elsker ÆBLEGLÖGG – men det skal jo snarere drikkes. Og dog, det lækre fyld – mandler og æblestykker – skal spises, når kruset er tomt, og der kommer alle de lækre julekrydderier i særdeleshed frem <3 så jo, æbleglögg er min yndlings julespise 🙂

    Svar
  37. Louise fb

    ASA er som en bid af himlen (hvilket jeg også har sagt til dem på standen i Torvehallerne). Min yndlings julespise må være min bonusmors hjemmelavede medisterpølse, som jo hører sig til på et ægte fynsk julebord

    Svar
  38. Rikke Christensen

    Min ynglingsspise er helt sikkert andestegen med de hvide kartofler og den brune sovs! Det kan intet slå 🙂 Og så er der 24 dage til at komme i rigtig julestemning til juelmaden – bedre bliver det ikke 🙂

    Svar
  39. Josefine H H

    Det bedste må helt klart være hjemmebagte peberkværn, der er så tilpas krydrede, at de lige nøjagtigt prikker på tungen 🙂

    Svar
  40. Camilla Christensen

    Glædelig 1. Dec.
    Sikke en dejlig gave der er på spil:)
    Min yndlings julespise er min svogers krydderpeppernødder. Han har aldrig ville røbe hvad hemmeligheden i opskriften er, men skønt smager de, og jeg glæder mig hvert år !
    Tak for en inspirende side

    Svar
  41. Lillian

    Uhh mine julefavoritter er brunkager, havregrynskugler samt den senest tilføjede tradition baileystrøfler:)

    Svar
  42. Marianne Holst

    Elsker julemad, så det er godt det kun er jul én gang om året, for ellers ville jeg nok kunne trille. Jeg elsker andesteg, men den gode traditionelle julefrokost men sønderjysk kål står også meget højt på listen over favoritter.

    Svar
  43. Sine Løkke

    He he…jeg har netop postet et blogindlæg om, hvor meget december er kommet bag på mig i år;-) Men jeg regner med at komme stærkt igen…med både pynt og julebag.
    Min absolutte yndlings julespise er min mors lækre sprøde specier. Jeg kan slet ikke selv lave dem som hun kan…til gengæld laver jeg nogle lækre vaniljekranse, der kommer ind på en flot 2. plads.

    http://www.loekkeligetanker.blogspot.com

    Svar
  44. Johanne

    Min yndlingsjulespise er klart honningkager (med creme!). Men min fars julekage og den hjemmelavede konfekt er gode konkurrenter 🙂

    Svar
  45. Line Møller

    Een??? 😉
    Faktisk er jeg ret vild med glögg, selvom det ikke rigtig er en spise – og min mors marcipan-konfekt 🙂
    Og så er det i øvrigt den måske ene gang om året (d.24) hvor jeg går amok i brun sauce……mmm

    Svar
  46. Ann

    Efter at have smagt hjemmebagte finskbrød (fedtekager?) på job i dag, kan jeg ikke komme i tanke om nogen anden spise, der når det til sokkeholderne…

    Svar
  47. Rikke Andreasen

    And med brunkartofler og sovs er absolut det jeg ser frem til. Og så er det heller ikke jul uden brunkager bagt efter oldemors opskrift.

    Svar
  48. Lotte Nielsen

    Det bliver ikke jul hvis jeg ikke har fået min mors klejner og vanillekranse. Det er bare det bedste.
    Har dog haft en snak med min mor og hendes kæreste omkring julemaden. For vi bliver kun os 3 juleaften og min mor mente så kunne vi få tapas. Men der holdt vi andre på andesteg som vi plejer. Sådan bliver det. Andesteg med det hele og en rødkålssalat og grønkålssalat så maverne også kan holde til det

    Svar
  49. Sandra Nielsen

    Hjemmelavet småkager og lækker konfekt er noget af det der bare skal på bordet her i december når jeg kommer hjem til familien.

    Svar
  50. Mette Herbert

    Min ynglings julespise er ris a la mande med lun kirsebærsauce, skarpt forfulgt af syltede asier til julemiddagen. To stærke livsminder af hygge 😉

    Svar
  51. Jenny

    Vanillekranse må være yndlingsjulespisen herhjemme. Duften af smør og fed vanille når de bages…mmm må snart igang 🙂

    Svar
  52. Annette

    Jeg er vild med Panforte, god og krydderet. Bager en hvert år i starten af december, så har jeg til gæstebud i hele julemåneden

    Svar
  53. Betina Hansen

    Åh hvor ser det godt ud!

    Jamen, jeg har jo i flere år gået rundt og troet og dermed også troligt påstået, at jeg ikke kan lide risengrød! Faktisk kunne jeg slet ikke lide grød og da min moster heller ikke kan blev det aldrig tvivlet.
    For nogle år siden tog jeg mig så sammen og prøvede en lille bid… og wow!! Jeg elsker risengrød! med smør og kanel

    Svar
  54. Camilla Michelsen

    Hvordan kan man vælge en yndlings!?
    Jeg glæder mig mest til overflødighedshornet med and, flæskesteg og medister juleaften 🙂

    Svar
  55. Helunse

    Min yndlings julespise er helt klart risalamanden , og allerhelst min helt egen, hvor grøden er kogt på sødmælk og gode vaniliestænger. Glædelig december.

    Svar
  56. Laura

    Min yndlingsjulespise er ris a’la mande. Knasende mandler og lækker cremet fløde.
    Og rødkål – helst hjemmelavet. Jeg har i mange år ikke kunnet lide det, men nu tager jeg revanche!
    Og smørbagte småkager, der knaser og smager på den helt rigtige måde. Især vaniljekranse.

    Glædelig december!

    Svar
  57. Line

    Jeg elsker alt julemad! Men en favorit er nu altså risalamande, måske fordi man kun får det den ene gang om året 🙂

    Svar
  58. Cathrine Horslev

    Min yndlings julespise er stuvet hvidkål med kanelsukker og frikadeller, som vi altid fik hos min mormor som børn 🙂

    Svar
  59. anne

    Min yndligns julespise er et julebrød, som vi altid bager i min familie. Det består af 5-korns blanding, appelsinsaft og -skal, revet æble og dadler. Det smager SKØNT – især med smør og ost 🙂

    Svar
  60. Vinnie BB

    Ej hvor tarveligt at man skal vælge en favorit – der er jo mange…
    Men af småkager er min favorit brunkager, gerne bagt lige i overkanten så de er lidt ekstra mørke 🙂

    Svar
  61. Lisbeth

    Yndlingsjulespisen hos mig er uden tvivl hjemmelavet konfekt; med masser af nougat, god marcipan og chokolade. Og tror sortimentet skal udvides
    lidt i år med hjemmelavede flødeboller og guldkarameller 😉

    Svar
  62. Anne-Rikke

    Julen for mig består af småkager og altid disse med frisk rosmarin og cashewnødder samt Håkons kager med marcipan rullet i perlesukker og ikke mindst dem som jeg laver med min datter – Pepparkakor som bliver stukket ud og pyntet med kongeglasur i farver.
    SÅ er Julen kommet til vores hjem

    Svar
  63. Mie Andersen

    Jeg elsker honning hjerter 🙂 og mærkeligt nok smager de klart bedst, hvis der er julemands glansbillede på 🙂

    Svar
  64. Emma

    Æbleflæsk med danske æbler, men hvis det skal være sødt må det være noget så enkelt som havregrynskugler. Mums!

    Svar
  65. Maria Andreasdottir

    Min yndlings julespise er.. Alt med mandler! Chokoladeovertrukne mandler, brændte mandler, mandlerne fra glögg, mandlen i ris a la manden og fyldte chokolade med mandelknas. Masser af knus, Maria

    Svar
  66. Ida

    Helt sikkert kardemomme – det skal i farmors mussenødder og bedstes klejner, og det bliver ikke jul før disse kager er i kagedåserne 🙂

    Svar
  67. Anette Klokker

    Jeg har netop lavet dej til mine brunkager, vi skal bage på søndag. Sammen med brunkagerne er havregrynskuglerne et “must” i julen.

    God jul.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310