100-150 g risnudler
kogende vand
2 gode bøffer
lidt olie
salt
½ dl soja
2 spsk. sukker
3 spsk. lime
3 spsk. ristet sesam
2-3 forårsløg
GRØNT
3 gulerødder
½ agurk
2 håndfulde mynte
2 håndfulde koriander
½ bundt forårsløg
1 rødløg
2 hjertesalater
1 stor håndfuld saltede peanuts
CHILISAUCE
¼ dl limesaft
¼ dl fiskesauce
1-2 spsk. sukker
2 spsk. koldt vand
1-2 små røde chili (bird eyes)
TILBEHØR
limebåde
Hæld kogende vand på nudlerne og lad dem trække møre.
Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande. Jeg foretrækker dem medium/rare. Krydr med salt.
Lad bøfferne trække lidt og skær dem i skiver.
Kom soja, sukker og lime på panden og kog op. Vend kødet i den varme sauce og smid den direkte over i ristet sesam og fint hakket forårsløg lige inden servering.
Lav tynde strimler af gulerødderne. Snit agurkerne i halvmåner (fjern evt. kernerne).
Pluk mynte og koriander groft og snit rødløg fint. Hak salaten.
Dræn vandet fra nudlerne og skyl dem evt. kort i koldt vand, så de ikke klistre sammen.
Rør limesaft, fiskesauce, sukker, vand og fint hakket chili efter smag sammen.
Anret nudler, grøntsager og oksekød i dybe tallerkner. Top med knuste peanuts og servér straks med chilisauce til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Det blev til vores aftensmad i dag – meget lækkert!!
Så skønt at høre!
Vi lavede den med and -virkelig lækkert!
Årh det lyder også dejligt!! Kh Louisa