Jeg synes at denne supper er så tilfredsstillende som den er. Men vil du have mere fylde, kan du komme fuldkornsnudler, kogte fuldkornsris eller bare en ordentlig bunke snittet kål i.
Galanga er en rod der ligner ingefær en smule.
Du kan købe den i asiatiske supermarkeder, og får du fat i den, kan den fryses, så du har til næste gang. Ellers tilsæt en smule mere lime til suppen og undlad galanga.
Køb hønsefond fra din slagter, hvis du altså ikke har den i fryseren! Ellers brug vand, men undgå de kedelige bouillonterninger eller fonder der er fyldt med tilsætningsstoffer.
Let hovedret til 2 personer
1 stilk citrongræs
l lille løg i både
10 g galangarod (kan undlades)
5 limeblade
1 liter lys hønsefond eller vand
1 spsk. chilipaste (gerne thailandsk chilipaste)
korianderstængler, fra 1 bundt koriander
1 spsk. sukker
½ dl limesaft
3-4 spsk. fiskesauce
FYLD
2 kyllingebryster
200 g champignon, halverede
2 forårsløg, i tynde skiver
2 tomater, i både
korianderblade, fra 1 bundt koriander
Kom citrongræs, galanga, limeblade, hønsefond, chili, korianderstængler, sukker, limesaft og fiskesauce i en gryde og lad det koge i 15 minutter under låg. Sigt suppen.
Skær kyllingen i strimler og pochér den i suppen i 4-5 minutter, eller til den er tilberedt.
Anret champignon, forårsløg, tomatbåde og koriander i store skåle og hæld den varme suppe over.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Haps hvor lækkert. Jeg elsker faktisk smagen af Tom Yam suppe, men ofte synes jeg de er så megastærke på Thai-restauranter, at jeg aldrig tør bestille det. Måske jeg skal lave den milde, børnevenlige version til mig selv herhjemme…. tak for tippet! Im Hungry!
Hvor er du sød! Troede bestemt at frk. Brændstof var til HOOOOT FOOD 😉
Håber du kan lide den !
KH L