nem ramen med gris

Nem Ramen med gris

Ingredienser

Æg:
2 æg
3 spsk soja
2 spsk. mirin
1 spsk sake
Ramen:
2 nakkekoteletter
olie til stegning
salt
100 g shitakessvampe
2 fed hvidløg, fint revet
1 spsk. revet ingefær
8 dl hønsebouillon
200 g udonnudler
¼ kinakål, snittet
2 spsk mørk miso
2 spsk soja
1 tsk sesamolie
Topping:
lidt snittede forårsløg
ristet sesam
evt. chiliolie

Hovedret til 2 personer

Æg: 
Kom æggene i kogende vand og kog dem i 6 ½ minut. 

Kom imens soja og mirin og sake i en frysepose. Pil æggene og kom dem i posen med marinaden. Lad dem trække i mindst 2 timer, gerne natten over. 

Ramen: 

Del koteletterne i 2-3 stykker, bank dem let flade og steg dem i olie i en gryde til de er let brunede og gennemstegte. Krydr med salt og tag dem op. 

Steg svampene i olie i en varm wok. Kom hvidløg og ingefær ved og lad det sauterer med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon på og kog op. 

Kom nudler i og lad dem dampe med i ca. 2 minutter. Kom kinakål i og rør forsigtigt miso i og smag til med soja og semsaolie. 

Servering: 
Anret supper og fyld i 2 store skåle. Top med forårsløg, sesam og halve æg. 

Servér straks, gerne med chiliolie til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *