Lun æbletærte med vanilje og cremefraiche

Ingredienser

Bund:
100 g koldt smør

150 g hvedemel

1 nip salt

65 g flormelis

½ pisket æg

nip salt

smør til formen

Fyld:
½ stang vanilje

3 æg

1 dl sukker

1 ½ dl hvedemel

100 g cremefraiche 38%

2 spsk. calvados (kan undlades)

2 æbler

Servering:

cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Kage til 6 personer

Sådan gør du:
Skær smørret i tern. Bland dem med hvedemel, salt og flormelis og saml dejen med lidt pisket æg (brug evt. en foodprocessor). Pak dejen i film og sæt den på køl i 20-30 minutter.
Rul dejen ud eller tryk den ud i en smurt form (ca. 24 cm).
Sæt den på køl igen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Prik dejen med en gaffel og bag den i 10 minutter i den varme ovn. Tag den ud og lad den køle lidt. Skru ovnen op til 200 grader, varmluft.
Fyld:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk vanilje med æg og sukker. Vend hvedemel i og cremefraiche. Tilsæt calvados hvis du vil.
Hæld fyldet i den forbagte tærteform. Skær æblerne i både og læg dem i fyldet. Bag tærten i den varme ovn i ca. 30 minutter. Nyd den lun eller ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *