Jeg ELSKER tatar.
Rørt tatar med fritter er noget af det bedste jeg ved.
I det hele taget er tatar højt på listen over dejligheder.
Da jeg havde født mit 3. barn, sendte jeg min mand i byen efter en af min favorit tatar – hos
Bar´Vin i København. Desværre var der lukket – så jeg måtte “nøjes” med en steak fra eget køkken.
Udover min Bar´Vins tatar er jeg også super glad for den helt klassiske rørte tatar på Pastis. Ikke så meget pjat – bare klassisk og godt håndværk.
Denne rørte tatar er også helt klassisk. Dog er fritterne lavet i ovnen – men jeg lover at de er gode!
Ingredienser
Fritter:
3-4 store bagekartofler
koldt vand
1 liter vand
1 liter lagereddike
olie til stegning
salt
Tatar:
400 g høvlet eller frisk hakket okseinderlår
2 tsk dijonsennep
2 æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
3 spsk. hakkede kapers
salt
lidt hakket estragon
Toppping:
lidt dild, kørvel og purløg
lidt hvidvinseddike
2 personer
Sådan gør du:
Fritter:
Skræl kartoflerne og skær kartoflerne til pommesfritter.
Kom dem i en skål med koldt vand der dækker, skyl dem og skift vandet 5-6 gange.
Kom 1 liter vand og 1 dl eddike i en gryde.
Kog vandet op og kom fritterne i det kogende vand. Kog dem i 4-5 minutter, de skal stadig være ret faste.
Dræn vandet fra pommesfritterne og dup dem tørre. Sæt dem i køleskab i 2 timer.
Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
Vend pommesfriterne med olie og salt og læg dem i et lag på en bageplade. Steg dem i en varm ovn i ca. 40 minutter. Vend dem alle sammen halvvejs, så de bliver gyldne og sprøde over det hele.
Tatar:
Rør kødet med sennep, æggeblommer, eddike og kapers. Smag til med salt og lidt hakket estragon.
Servering:
Servér tatar med krydderurter og brød eller fritter.