bøf bearnaise

bøf bearnaise

Ingredienser

Fritter:

4-5 store bagekartofler

koldt vand

1 liter vand

1 liter lagereddike

olie til stegning

salt

Bøf:
3-4 flotter bøffer, gerne ribeye eller entrecotes

Bearnaise:

½ dl hvidvin

3 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. fint hakkede løg

1 lille bundt estragon, stilkene

2 æggeblommer

1 spsk. vand

150 g smør, smeltet

Tilbehør:

dampede grøntsager, eller en sprød salat.

Hovedret til 3-4 personer
Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær kartoflerne til pommesfritter.

Kom dem i en skål med koldt vand der dækker, skyl dem og skift vandet 5-6 gange.

Kom 1 liter vand og 1 dl eddike i en gryde.

Kog vandet op og kom fritterne i det kogende vand. Kog dem i 4-5 minutter, de skal stadig være ret faste.

Dræn vandet fra pommesfritterne og dup dem tørre. Sæt dem i køleskab i 2 timer.

Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.

Vend pommesfriterne med olie og salt og læg dem i et lag på en bageplade. Steg dem i en varm ovn i ca. 40 minutter. Vend dem alle sammen halvvejs, så de bliver gyldne og sprøde over det hele.

Bøffer:

Steg bøfferne i lidt olie. Steg ved høj varme i et par minutter på hver side, eller til de er rosastegte. Krydr gavmildt med salt og peber.

Bearnaise:
Kom hvidvin, eddike, løg og estragonstilke i en kasserolle og lad det simre i 5 minutter. Pisk æggeblommerne i en kasserolle 1 spsk. vand over svag varme. Kom lidt af eddikelagen i og pisk til æggeblommerne tykner en smule. Tag kasserollen af og på varmen, så æggeblommerne ikke får for meget varme. Hæld forsigtigt det smeltede smør i, uden af vallen kommer med (det hvide bundfald). Pisk til saucen tykner og servér straks

Servering:
Servér bøffer med fritter og bearnaise og giv dampede grøntsager eller salat til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *