Vælg en god fuldkornspasta. Er den frisk, går denne ret virkelig hurtig, men selv med en tørret (der ofte er grovere) kan du sagtens holde dig på 15-20 minutter. Er du ikke til klassisk pasta, kan du finde ret skønne pastaer af bønner og sojabønner i velassorterede supermarkeder.
Uanset om du bruger den ene eller den anden slags pasta, kan jeg godt lide at bland squashpasta med den kogte, varme pasta.
Brug de svampe du kan lide eller der er tilgængelige. Jeg har brugt østershatte, kejserhatte og champignon, til denne portion
Opskriften er god til 3 personer, gerne med en stor salat eller tomatsalat til.
500 g blandede svampe
olivenolie
2 fed hvidløg
salt
PASTA
300 g frisk fuldkornspasta
salt
1 squash
olivenolie
salt og peber
TOPPING
50 g parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Sæt vand over til pasta.
Skær svampene i mundrette stykker og rist dem i olivenolie på en stor, varm pande. Lad dem stege let gyldne, snit hvidløget fint og tilsæt det. Steg det hele til hvidløget er let gyldnet og svampene lækre og helt gyldne. Krydr med salt.
Salt pastavandet og kog pastaen al dente. Hæld vandet fra den, men gem lidt. Kom pastaen på panden med svampene. Vend det hele rundt og tilsæt evt. en smule kogevand. Tag panden af varmen.
Lav spaghetti af squashen på en spirilizer eller med en tyndskræller. Vend den med resten af pastaen og krydr med salt og peber.
Anret i dybe tallerkner og top med revet parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter i ALT FOR DAMERNE hver uge – og på min mama-blog LORANGMINI.DK
Uhmnnn det lyder som en ret, der straks skal på vores madplan. Haps!
SØD!