Jeg er ikke vild med at kalde dette brød palæo eller stenalder. Men hvis du tror på den slags, så kan du godt spise med her.
Jeg spiser det fordi det smager så fantastisk, gerne sammen med gammel ost!
Husk brødet indeholder bunker af kalorier! Bare så du ikke fyrer den alt for vildt af.
Opskriften her giver 1 brød
5 æg (M)
1 dl olivenolie
2 tsk salt
100 g hørfrø
50 g chiafrø
50 g sesamfrø
50 g hampefrø
50 g solsikkefrø
100 g mandler
100 g græskarkerner
100 g hasselnødder
100 g tørrede figner, i strimler
Rør det hele sammen. Lad dejen trække i 10 minutter og fyld den i en brødform (gerne non-stick). Bag brødet ved 160 grader uden varmluft i ca. 1 time, eller til skorpen er sprød. Lad brødet køle på en bagerist.
Lad brødet køle helt af og pak det ind i papir. Det holder sig lækkert i mindst en uge.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på lorangmini.dk & altfordamerne.dk