Nøddebrød aka palæobrød

Jeg er ikke vild med at kalde dette brød palæo eller stenalder. Men hvis du tror på den slags, så kan du godt spise med her.

Jeg spiser det fordi det smager så fantastisk, gerne sammen med gammel ost!

Husk brødet indeholder bunker af kalorier! Bare så du ikke fyrer den alt for vildt af.

 

Opskriften her giver 1 brød

 

5 æg (M)

1 dl olivenolie

2 tsk salt

100 g hørfrø

50 g chiafrø

50 g sesamfrø

50 g hampefrø

50 g solsikkefrø

100 g mandler

100 g græskarkerner

100 g hasselnødder

100 g tørrede figner, i strimler

 

Rør det hele sammen. Lad dejen trække i 10 minutter og fyld den i en brødform (gerne non-stick). Bag brødet ved 160 grader uden varmluft i ca. 1 time, eller til skorpen er sprød. Lad brødet køle på en bagerist.

Lad brødet køle helt af og pak det ind i papir. Det holder sig lækkert i mindst en uge.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter på lorangmini.dk & altfordamerne.dk

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *