Det her er sund fastfood der batter. Nyd den som den er, med mandlerne til at give både mæthedsfornemmelse og tekstur, eller servér den med groft brød til.
Du kan også komme 1-2 dl kogte perlebyg eller boghvede i gryden, hvis du vil undgå brød.
Opskriften er til 2 personer
1 bananskalotteløg
1 fennikel
2 fed hvidløg
1 ½ kg blåmuslinger
olivenolie
1 dl pernod (eller anden anislikør)
3 dl vand
2 tsk. koldt smør
1 håndfuld dild
lidt hakkede mandler
Snit løget i tynde både. Og skær fennikel og hvidløg i tynde skiver.
Rens muslingerne. Kassér åbne muslinger der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Varm en stor gryde med lidt olivenolie. Kom muslingerne i og lad dem syde lidt. Tilsæt løg, hvidløg og fennikel. Steg kort og tilsæt så pernod og vand. Sæt låg på og lad muslingerne dampe i et par minutter.
Kassér muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Kom smør i gryden og vend rundt.
Vend til sidst dild og mandler i gryden.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk