Jeg er vild med denne alt-i-en-morgenmad. Den passer perfekt til denne min søndag, hvor temaet er “lav så lidt som muligt, men spis altid ordenligt!”
Opskriften er til 2-4 personer
BUND
4 dl vand
25 g gær
1 spsk. salt
300 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
TOPPING
2 dl mosede tomater
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt
1 rødløg
1 spsk. balsamicoeddike
1 bøffelmozzarella (125 g)
1 håndfuld babyspinat
6 små æg
1 håndfuld frisk oregano
Bland vand, gær, salt og de to slags mel. Føl efter om du behøver alt melet eller måske en smule mere. Der er stor forskel på mel, ikke mindst hvis du som jeg bruger stenkværnet, så du er nødt til at stole på fornemmelsen.
Lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet (eller natten over, så er den klar når du står op).
Rør imens mosede tomater med presset hvidløg og olivenolie. Krydr med salt.
Tænd ovnen på 250 grader, eller så varmt som overhovedet muligt.
Skær løget i tynde skiver og vend dem med en skefuld balsamico.
Del dejen i to og rul den aflangt ud på et stykke bagepapir. Brug evt. lidt ekstra mel til hænder og rulle. Lav lidt kanter, så æggene ikke glider af.
Fordel tomatsauce, stykker af mozzarella, løg og spinat på bunden og bag pizzaen i den varme ovn i 6-8 minutter. Tag den ud og slå til sidst æggen ud på toppen.
Bag pizzaen igen i 8-15 minutter, alt efter hvor varm din ovn er, til pizzaen er færdig.
Servér straks med en gavmild håndfuld oregano på toppen.
TIP: Er du typen der viiiiiiirkelig har brug for en morgenmadspizza, men ikke kan overskue det med dejen, kan du bruge en fuldkornstortilla som bund (eller købe en dej hos din pizzamand). Undgå dog dej fra supermarkedet, der oftest er fulde af tilsætning og dårlig smag!
Se flere opskrifter på pizza.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Den sorte kniv er fra Stelton