Når slagterne laver medister kører han en “klister” af fedt (og lidt kød) der skal binde hele balladen sammen.
Det springer jeg over – Ikke at det er dårligt, men jeg laver den nemme model, der funker helt glimrende og som er super nem at lave. Også selvom du måske tænker at det er svært at lave hjemmelavet medister…….
…..Det eneste der er svært, er nemlig ikke at fnise….For det er ret skægt, at lave pølser. Også når man er voksen – så gør det med en ven og dø af grin og glæd dig bagefter over, at få et produkt, som du kender indholdet på – og som smager top-dollar!
Og vil du se Lorang & Co´s film om hjemmelavet medister – så klik her
Køb tarm hos din slagter, og husk den skal skylles godt igennem med koldt vand. Og måske bør du bestille den – så du er sikker på at han har en!
TIP: Vil du have en let kålsalat til din medister – kan denne være et bud!
Ingredienser
1 lille løg, i både
1 æble, i både
lidt timian
500 g iskoldt svinekød, gerne nakke
250 g iskoldt svinefedt
1 spsk. salt
1 tsk. allehånde
1 -1 ½ dl iskold øl
2-3 meter svinetarm, vasket
1 medister
Sådan laver du nemt en hjemmelavet medister:
Kog vand op i en gryde. Kom løg, æble og timian i og kog det op. Dryp det godt af.
Hak kødet med fedt, løg, æble og timian. Rør det hele godt sammen med salt, allehånde og øl.
Kom farsen i maskinen med pølsehorn og træk tarmen på pølsehornet.
Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt, den udvider sig under tilberedning
Pochér forsigtigt pølsen i saltet vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. Tag den op og dup den tør.
Steg dem ved medium varme i olie på en varm pande, til den er sprød og lækker.
Servér straks med favorit tilbehør.
Hvis nu den skal fryses ned, gør man det så efter pochéringen, eller inden?
Undskyld sent svar! pochér først, og frys så. optø langsomt, f.eks. i køleskab natten over og steg den optøede medister. Kh Louisa