Retten tager seriøst 4-6 minutter at lave! Vil du have en mere mættende ret, kan du tilføje kogte soba- eller udon nudler – det er stadig lyn-hurtigt.
OG husk der er masser af virkeligt dårlige rejer derude. Nyd rejer fra bæredygtigt opdræt, så du tager hensyn til miljø og undgår rejer der er fulde af antibiotika rester. Kig efter Butlers Choice. De fås ind i mellem som kampagnevarer i vellasorterede supermarkeder, eller vilde rosérejer fra Frankrig hos fiskehandleren.
Kan du ikke få gode, bæredygtigt opdrættede eller vilde, store rejer, så køb grønlandske, selvom de er mindre.
Opskriften er til 2 personer.
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
250 g gode rejer med skal (gerne rå)
lidt olie
1 tsk. chiliflager
2-3 spsk. citronsaft
1-2 tsk. sukker
3 spsk. soja
100 g mizunasalat
lidt hakkede peanuts
Skær hvidløget i tynde skiver. Snit forårsløgene fint i tynde skiver.
Sautér hvidløget i lidt olie på en stor, varm pande. Kom rejerne på. De skal have 1-2 minutter, mindre hvis de er forkogte. Kom det nederste af forårsløgene på og tilsæt chili, citronsaft, sukker og soja. Lad det hele stege kort, tag panden af varmen og tilsæt mizunasalat og toppen af forårsløgene.
Top med hakkede peanuts og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen, skovdal.dk
Har du et alternativ til Mizunasalat, hvis den ikke lige kan skaffes? 🙂
Ja, du kan godt bruge rucola (det er ikke samme smag, men det smager også godt sammen), eller du kan bruge rå, fint snittet spidskål eller smide lidt kinakål i sammen med rejerne og give den en smule varme. Husk at spørge efter mizuna. Så kan det være, vi kan få det flere steder snart 🙂
Kh Louisa