I øjeblikket drikker jeg ikke alkohol. Og selvom jeg er glad for juice og danskvand, er det alligevel skønt med noget friskt, og ikke for sødt!
Hibiscus kan købes i helsekosten eller hos ASA i Torvehallerne.
Her kan du bruge en vaniljestang hvor du allerede har brugt kornene til noget andet. Eller du kan gemme kornene sammen med et par spsk. sukker, til en anden opskrift. Det er altid dejligt at have ekstra vanilje.
Jeg elsker den syrlige hibiscus med den parfumerede vaniljesmag. Sø den med agave efter behov. Agaven kan opløses i den kolde lemonade, så hver kan søde til sin smag.
Opskriften giver ca. 1 liter
2 spsk. tørrede hibiscusblomster
½ stang vanilje
1 liter kogende vand
evt. lidt agave
Kom hibiscus og vaniljestang i en skål eller en kande. Hæld kogende vand på og lad det trække i 10 minutter. Sigt (du kan komme vaniljestangen tilbage i lemonaden, hvis du vil have mere vaniljesmag), og sæt lemonaden koldt. Smag til med agave hvis du har lyst, eller lad den være frisk og syrlig.
Servér iskold, gerne med isterninger.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter i Alt for Damerne
Er VILD med hibiscus!
Laver selv enten limonade eller sirup af de skønne blomster regelmæssigt.
Og særligt siruppen er nu god i en sjus 😉
Ihhh Louisa, nu kribler det jo endnu mere i fingrene efter at komme i Urbanhaven,
og mødes med søde naboer over læskende drikke …
God weekend, du søde.
La Cucina NADA
Uhmmmmm….god idé med sirup. Jeg kan måske lave en prego-version med danskvand :-/ Well, lyder nu godt 🙂 Rigtig god weekend! Kh L