Jeg bruger vilde rejer i suppen, f.eks. rosérejer (der allerede er kogt) eller rå rød rejer. Du kan ofte få dem i Torvehallerne i København, hvis det er i nærheden af dig. Kan du ikke skaffe dem er grønlandske rejer også så skønne!
Jeg bruger oftets butternutsquash (mit absolut yndlings græskar), men du kan klart bruge andre græskar!
Opskriften er god som hovedret til 3-4 personer
1 løg
3 fed hvidløg
2 æbler
800 g græskarkød, i tern
2 stilke citrongræs
1 spsk. fint revet ingefær
1 dåse kokosmælk, 400 g
1,5 dl grøntsagsbouillon
saft af 1 lime
2-3 spsk. fiskesauce
TOPPING
300 g pillede rejer
lidt olivenolie
½ tsk. cayennepeber
2 spsk. limesaft
salt
1 håndfuld koriander
lidt hakket chili
evt. brød
Hak løg, hvidløg og æbler. Sautér dem i olivenolie sammen med græskar. Flæk citrongræs og kom dem i gryden. Sautér i 5-6 minutter, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Sæt suppen til at koge under låg i ca. 15-20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender og smag til med lime og fiskesauce.
Steg rejerne i olivenolie på en varm pande. Er de allerede kogte skal de have ½ minut. Er de rå skal de have ca. 1 minut. Kom cayennepeber og lime på panden og lad det stege ganske kort. Krydr med salt.
Anret suppen toppet med rejer, koriander og lidt chili. Servér straks, evt. med brød til.
Opskrift og styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Model: Cille