Jeg elsker fiskesuppe. Det føles så luksus at spise, og kræver også lige 1 times tid i køkkenet. Men er du vild med det, kan du lave en stor portion af bouillonen og gemme den i fryseren, så er det super nemt næste gang du får lyst til fiskesuppe.
Let ret til 3-4 personer, eller hovedret til 2
Bouillon:
1 kg muslinger, f.eks. linemuslinger
olivenolie
¾ fennikel
dildstilke
1 løg, i både
1 dl hvidvin
2 liter koldt vand
Suppe:
olivenolie
2 spsk tomatpuré
½ kg muslinger
¼ fennikel
1 dl hvidvin
- 1 liter bouillon
1 dl piskefløde
salt
saft af ½ – 1 citron
300 g hvid fisk, f.eks. torsk eller lange
200 g rosérejer eller vilde rejer
parmesanflager
lidt hakket persille
evt. citronbåde
evt. groft brød
Bouillon:
Skrub alle muslingerne. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. (gem ½ kg i køleskabet, til suppen)
Varm en stor gryde op med lidt olivenolie i.
Sautér fennikel, dildstilke, løg og muslinger i den varme gryde. De det skal ikke tage farve, og bare sauterer i et halvt til et helt minut. Hæld vin på og derefter vand, og lad det hele simre i 10 minutter under låg.
Sluk for blusset og lad bouillonen trække i 10 minutter.
Gentag: simre i 10 minutter og trække i 10 minutter. I alt 3 gange.
Sigt bouillonen over i en ren gryde og reducér den til det ca. det halve.
Suppe:
Sautér tomatpuré af i lidt olivenolie i en ren gryde.
Tilsæt muslinger og skiver af fennikel, hvidvin, bouillon og fløde og kog i et minut. Smag til med salt og citronsaft.
Kom forsigtigt mundrette stykker fisk i, samt rosérejer og giv dem ca. 1 minut i den kogende suppe.
Anret forsigtigt det hele i store skåle med parmesanflager og lidt persille.
Servér gerne med citronbåde og evt. groft brød til.
TIP: Brug gerne fiskeben fra magre fisk, til at gøre din bouillon kraftigere. Og væld de fisk og skaldyr til suppen du bedst kan lide!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Model: Smukke Cille
Fidn flere af mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne!