Jeg er ikke en af dem der forsager en stor, fed chokoladekage. Men denne sundere version, er virkelig god. Så lav den fordi den er lækker! Resten er bonus.
Jeg har endnu ikke haft en gæst, der kunne gætte at de spiste tofucreme, for det smager bestemt bedre end det lyder.
Jeg bruger en økologisk silketofu fra Clearspring. Der er oftest økologisk tofu at finde i helsekostbutikkerne.
Dette er en bombe af en kage. Og her der det virkelig sandt at sige: lidt men godt. – opskriften er til 8-10 personer (måske endda endnu flere)
200 g bløde dadler
55 g kakao
100 g cashewnødder
100 g valnødder
25 g blødt smør eller kokosolie
1 nip salt
25 g gojibær
TOPPING
2 dl sojamælk
175 g mørk chokolade
400 g silketofu
friske bær
Blend dadler, kakao, cashews, valnødder og smør eller kokosolie sammen i en foodprocessor til massen er akkurat samlet. Tilsæt salt og gojibær og blend kort igen.
Fordel massen i en springform. Tryk bunden godt sammen og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
TOPPING
Varm sojamælken.
Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld den varme sojamælk over og rør til chokoladen er smeltet.
Pisk silke tofuen glat i en skål og pisk det derefter chokolademassen i. Fordel straks moussen på den kolde bund.
Sæt kagen koldt i mindst 2 timer, eller gerne natten over.
Servér kagen toppet med bær.
TIP: Kagen holder sig i 2-3 dage i køleskab. Vær OBS på at vælge kokosolie i stedet for smør, hvis du vil have en vegansk kage. Jeg bruger smør, fordi jeg synes det smager bedst.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Model: Cille
ser virkelig lækker ud Louisa, skal sojamælken bare være lillefinger varm?
Din skønne blog er knyttet til min egen (i bunden af bloggen)
http://justlove2ndhand.blogspot.dk/
må prøves!
smil Lene
Den skal være lige under kogepunktet (måske 80 grader), så du kan få chokoladen til at smelte. Den smager simpelthen så godt og slet ikke “sundt” 🙂
Tak fordi du spiser med.
Kh Louisa
Den skal helt sikkert prøves
Dejligt at høre, Suzi 🙂