blåbærpandekager

Blåbærpandekager

Ingredienser

200 g hvedemel

50 g sukker

korn af ½ stang vanilje (eller 1 tsk. vaniljepulver)

1 spsk. bagepulver

1 nip salt

2 æg (m)

50 g smeltet smør

3 dl mælk

Desuden:

lidt smør til panden

200 g blåbær

ahornsirup

evt. friske blåbær

16-20 styk

Sådan gør du:

Bland mel med sukker, vaniljekorn, bagepulver og salt.

Pisk æg, smeltet smør og mælk sammen.

Pisk melblandingen i æggemassen og pisk til det hele er samlet.

Smelt lidt smør på en (non-stick) pande. Varm panden op og tør smørret af  med køkkenrulle.

Steg 2-4 små, tykke pandekager på den varme pande. Steg ved medium varme, så pandekagerne ikke brænder. Kom 5-6 bær på hver pandekage, når dejen har sat sig en smule i bunden.  Lad dem boble let op og sætte sig gyldent i bunden, vend dem og steg dem færdige. Tryk dem evt. lidt flade med en palet. Blåbærrene må gerne briste.

Tør evt. panden af med køkkenrulle, hvis der er kommet blåbær på. Ellers steg de næste par runder uden mere smør.

Servér pandekagerne med ahornsirup og evt. flere bær.

Se flere opskrifter på pandekager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *