Dette er bestemt ikke en original tex-mex taco. Men den indeholder masser af god tex-mex smag, og så er den klassiske majstortilla, skiftet ud med et sprødt kålblad. Jeg elsker det! Beregn 2-3 per person, flere hvis I er rigtigt sultne. Eller brug dem som en del af et større måltid.
OG selvom der er lang tid til, så glæder jeg mig alligevel som et lille barn, til min fedtede Texas bog kommer til april. Glæd dig til minus sund fornuft og masser af snask og ballade i MIT COWGIRL KØKKEN
Opskriften her er til 3-4 personer
LØG
2 rødløg
1 ½ dl eddike
1 dl sukker
KYLLING
3-4 kyllingebryster
olivenolie
2 spsk. chipotle i adobe
2 tsk. tørret oregano
saft af 1 lime
salt
DESUDEN
8 flotte kålblade – gerne spidskål
2 avocado, i tern
yoghurt
koriander
5-6 radiser, i tynde skiver
1-2 grønne chili, gerne jalapeno i skiver
limebåde
Skær løgene i både. Varm eddike og sukker i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Kom løgene i den varme lage og sluk. Lad dem trække mindst 30 minutter, evt. natten over.
Skær kyllingen i strimler. Steg den i olivenolie på en stor varm pande. Den skal tage farve og være akkurat gennemstegt. Kom chipotle, oregano, limesaft og salt på og lad det hele stege ganske kort.
Anret kyllingen i kålblade, top med avocado, yoghurt, koriander, radiser, chili og syltede løg, Servér straks med limebåde til.
Se flere opskrifter på tacos.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere opskrifter, børnetips, mm på lorangmini.dk