Jeg elsker angel food cake. Den er luftig og den fede vanilje knaser når man spiser den.
Her er den i en version der passer godt som dessert på julebordet. Jeg har brugt den nye dulcey chokolade fra Valrhona. Den er fed og smager af karamel og en smule af salt. FAB!!! Kan du ikke skaffe den, så vælg en almindelig hvis chokolade og gerne et par spiseskefulde dulche de letche.
Opskriften er til 8-10 personer. (6 hvis I er ligeså glade for kage som jeg er!)
12 æggehvider
4 dl sukker
korn af 1 stang vanilje
3 dl mel
1 knsp. salt
1 tsk. bagepulver
CREME
250 g mascarpone
150 g dulcey chokolade fra Valrhona
TOPPING
250 g syltede kirsebær, gerne amarena eller toschi
Lidt mørk, høvlet chokolade
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt ½ dl sukker lidt ad gangen, så hviderne bliver seje.
Bland resten af sukkeret med vanilje, mel, salt og bagepulver og sigt det i æggehviderne lidt af gangen. Fold det hele forsigtigt sammen.
Kom dejen i en springform, formen skal IKKE smørres. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden. Fyld formen ca. 2/3 op og kør en palet igennem dejen, for at undgå for mange lufthuller.
Bag kagen ved 175 grader i 40-50 minutter, til den er gennembagt.
Vent med at fjerne formen til kagen er kølet helt. Løsn da kagen i siderne med en palet og fjern formen.
Pisk mascarponen med smeltet dulche chokolade
Top kagen med creme og bær og høvlet chokolade. Dryp gerne med lidt af lagen fra bærrene.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det lyder mildest talt himmelskt!
– Anne
Måske er det et dumt spørgsmål men de fine striber på siden er det lagen fra bærrene der løber ned
Slet ikke dumt! Og ja, det er lagen fra kirsebærrene.
Kh L
Hej, Vil man kunne lave kagen og lægge den sammen et par timer før den skal serveres – eller bliver den så for soppy ?
Hej Inge,
Ja, det kan du godt. Bare vent med kirsebær til lige inden servering.
Mvh L