Virkelig nem postej. Men husk at den skal sætte sig natten over. Brug den som forret eller natmad når du har gæster. Eller som pålæg i madpakken.
Opskriften er nok til 6-8 personer som forret.
400 g andelever
30 g smør
1 tsk. hakket timian
2 spsk. hakket løg
1/4 dl cognac
1/2 dl piskefløde
salt
ENDVIDERE:
2 æbler
smør eller olie
2 spsk. honning
plukket timian
salt
Rens leveren for sener og dup den tør med køkkenrulle. Rist leveren i smør på en varm pande. Kom timian og løg ved, og lad det hele stege i 5-6 minutter, eller til leveren er næsten gennemstegt. Kom cognac på, og lad det koge lidt ind. hæld fløde på og kog op. Hæld hele pandens indhold i en skål, og blend med en stavblender. Smag til med salt og evt. cognac. Fyld postejen i glas eller en form, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.
Skær æblerne i både, og rist dem i lidt smør på en varm pande. Tag panden af varmen, og vend plukket timian i. Smag til med salt. Servér postejerne med lune æbler og godt rugbrød eller ristet flute.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen
Hej Louisa, lyder skønt og her i huset kan vi godt lide andelever – men hvor kan man købe den? på forhånd tak, med venlig hilsen Gabriella
Hej gabrrella – det er svært at få udenfor jule sæsonen. Irma har det i sæsonen. Ellers Kalu. Jeg bruger gerne kyllingelever som erstatning. Kh Louisa