Denne opskrift er fra min bog MADPAKKEBOGEN, der er proppet med nemme og gode opskrifter og bud på, hvad du kan komme i madpakken.
Disse smager af hvidt brød og ballade, men der er faktisk en del blomkål i.
Jeg har endda haft held med at komme endnu mere blomkål i – uden at blive opdaget!
Kom skinke i, hvis du har lyst . eller lave dem uden kød.
Opskriften giver 12-15 muffins – der også kan fryses.
250 g hvedemel
200 g groftmalet hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. tørret oregano
100 g cheddarost, i små tern
300 g fint revet blomkål
4 dl letmælksyoghurt
2 æg
½ dl olivenolie
1 dl mosede tomater
1 fed hvidløg
salt og peber
100 g cheddarost, revet
Bland begge slags mel, sukker, salt, bagepulver, natron og oregano sammen. Vend ost i tern og blomkål i. Rør yoghurt med æg og olivenolie og vend melblandingen sammen med yoghurtblandingen.
Fyld dejen i 12-15 papirmuffinsforme i en muffinform.
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
Rør tomat med hvidløg, salt og peber. Smør forsigtigt lidt tomatsauce på hver muffin og top med lidt revet ost.
Bag dem i den varme ovn i ca. 20-30 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto af Stine Christiansen /skovdal.dk fra MADPAKKEBOGEN