Quinoa pizza

Denne pizza er helt speciel og det er overraskende så godt den virker. Vær dog nærig med fyldet og spis den så snart den er bagt, den bliver hurtigt blød.

Beregn en pizza per person. Gang gerne opskriften op, også selvom du kun skal bruge to pizzaer, ”dejen” kan sagtens holde sig i 2 dage.

Opskriften giver 2 små pizzaer

2 dl quinoa

¾ dl vand

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

1 spsk. olivenolie

FYLD

2 dl mosede tomater

1 spsk. olivenolie

salt

1 bøffelmozzarella (125 g)

75 g parmaskinke

plukket timian

Skyl quinoaen grundigt. Dryp den af og kom den i en bøtte med vand der dækker. Lad quinoaen trække natten over i køleskab. Skyl igen quinoaen og dryp dne tør.

Blend quinoaen i en foodprocessor med vand, salt, bagepulver og olivenolie.

Smør 2 ”pizzaer” ud af dejen på to stykker bagepapir på en bageplade. Forbag bundende i en 200 grader varm ovn i 5-7 minutter.

Rør mosede tomater med olivenolie og salt og fordel tomatsauce og mozzarella på bundende. Bag pizzaerne i den varme ovn i yderligere ca. 15 minutter. Tag dem ud, top dem med frisk timian og servér straks. Gerne med en stor salat til.

Se flere opskrifter på pizza.

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Flere opskrifter på lorangmini.dk & altfordamerne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *