Denne pizza er helt speciel og det er overraskende så godt den virker. Vær dog nærig med fyldet og spis den så snart den er bagt, den bliver hurtigt blød.
Beregn en pizza per person. Gang gerne opskriften op, også selvom du kun skal bruge to pizzaer, ”dejen” kan sagtens holde sig i 2 dage.
Opskriften giver 2 små pizzaer
2 dl quinoa
¾ dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. olivenolie
FYLD
2 dl mosede tomater
1 spsk. olivenolie
salt
1 bøffelmozzarella (125 g)
75 g parmaskinke
plukket timian
Skyl quinoaen grundigt. Dryp den af og kom den i en bøtte med vand der dækker. Lad quinoaen trække natten over i køleskab. Skyl igen quinoaen og dryp dne tør.
Blend quinoaen i en foodprocessor med vand, salt, bagepulver og olivenolie.
Smør 2 ”pizzaer” ud af dejen på to stykker bagepapir på en bageplade. Forbag bundende i en 200 grader varm ovn i 5-7 minutter.
Rør mosede tomater med olivenolie og salt og fordel tomatsauce og mozzarella på bundende. Bag pizzaerne i den varme ovn i yderligere ca. 15 minutter. Tag dem ud, top dem med frisk timian og servér straks. Gerne med en stor salat til.
Se flere opskrifter på pizza.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Flere opskrifter på lorangmini.dk & altfordamerne.dk