Kom igang:
Kom mælk, fløde, sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet.
Pisk æggeblommerne let luftige med 50 g sukker.
Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.
Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.
Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.
Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren.
Vend solbær i isen, når den er halvfrossen, eller lige når den kommer ud af ismaskinen, så du kan lave fine swirls (brug gerne et træspyd). Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.
Solbærsirup:
Kom solbær og sukker i en kasserolle og lad det simre sammen til sukkeret er smeltet. Lad det simre i yderligere 3-4 minutter. Sigt hvis du vil, jeg beholder bærrene i. Du kan også sigte ca. halvdelen af bærrene fra hvis du vil.
Køl siruppen inden du kommer den i isen.