Veganske quesadillas

Ingredienser

Ost:

400 g kartofler

1 stor gulerod

1 lille løg

3 fed hvidløg

½-1 dl kogevand fra grøntsagerne

1 dl cashewnødder (udblødte natten over)

½ dl sojafløde

2 spsk. gærflager

et nip paprika

salt

1 spsk. citronsaft

Quesadillas:

6-8 tortillas

4 håndfulde babyspinat

Topping:

2 hjertesalater, snittede

2 tomater, i tern

1 jalapeno, i tynde skiver

2 dl kogte, sorte bønner

2 avocado, i tern

5-6 radiser, i tynde skiver

masser af koriander

limebåde

chilisauce

3-4 personer

Ost:

Skræl kartofler og gulerødder og skær begge dele i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg, skær løget i både.

Kog vand op i en gryde og kog kartofler, gulerod, løg og hvidløg under låg, til grøntsagerne er helt møre.

Dræn vandet fra dem, gem det og lad grøntsagerne køle lidt.

Blend cashewnødder, sojafløde i en foodprocessor eller med en stavblender, til massen er helt glat (eller så glat som muligt). Spæd evt. med en smule af kogevandet hvis behov.

Blend grøntsagerne med sammen med cashewnødderne, spæd med mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med gærflager, paprika, salt og citronsaft.

Quesadillas:

Læg en tortilla på en mellemvarm pande. Kom ost og lidt spinat på panden. Læg en tortilla på toppen og steg tortillas på den varme pande, vend dem efter et par minutter, så de bliver sprøde og lækre.

Tag dem af varmen, skær dem i trekanter, anret dem på et fad (eller på tallerkner). Top med salat, tomat, jalapeno, bønner, avocado, radiser og koriander. Dryp med lidt lime og krydr med salt og servér straks med limebåde og chilisauce til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *