//Annonce for Fiskars//
Jeg er ikke veganer! Jeg er ikke engang vegetar!
Men det er altid fedt at udfordre sig selv (eller at blive udfordret!)
For et par år siden testede jeg blot 14 dage som veganer. Ikke fordi jeg nogensinde bliver fuldtid veganer – men fordi det er fedt, at tænke hele sin måde at lave mad på, på en helt ny måde.
Og når jeg så er i det humør, så er der vel plads til liiiige at finde på en opskrift på veganske quesadillas! Noget som også glade kødspisere, har lyst til at spise – uden at de kommer til at savne kød.
I øjeblikket har Finskproducerede Fiskars en Choose Toughness Challenge, som løber over fire uger netop nu. Udfordringen inkluderer i alt 12 bloggere og kokke fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark, som er blevet givet en udfordring inden for fire kategorier. Hver uge vil tre bloggere fra hvert af de tre lande konkurrere i at klare samme udfordring bedst (dommerne er Fiskars Facebook-følgere). Min udfordring er vegansk! Og disse quesadillas er jo oplagte at deltage med!
Osten er nem at lave – den giver en god, syndig fornemmelse, selvom den rent faktisk mest består af kartoffel og gulerod!
Skriv hvis du kaster dig over retten! Og hvad du synes om den❤️
Og tjek Fiskars Hard face serie ud, der kan tåle ægte hverdag!
Ingredienser
Ost:
400 g kartofler
1 stor gulerod
1 lille løg
3 fed hvidløg
½-1 dl kogevand fra grøntsagerne
1 dl cashewnødder (udblødte natten over)
½ dl sojafløde
2 spsk. gærflager
et nip paprika
salt
1 spsk. citronsaft
Quesadillas:
6-8 tortillas
4 håndfulde babyspinat
Topping:
2 hjertesalater, snittede
2 tomater, i tern
1 jalapeno, i tynde skiver
2 dl kogte, sorte bønner
2 avocado, i tern
5-6 radiser, i tynde skiver
masser af koriander
limebåde
chilisauce
3-4 personer
Ost:
Skræl kartofler og gulerødder og skær begge dele i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg, skær løget i både.
Kog vand op i en gryde og kog kartofler, gulerod, løg og hvidløg under låg, til grøntsagerne er helt møre.
Dræn vandet fra dem, gem det og lad grøntsagerne køle lidt.
Blend cashewnødder, sojafløde i en foodprocessor eller med en stavblender, til massen er helt glat (eller så glat som muligt). Spæd evt. med en smule af kogevandet hvis behov.
Blend grøntsagerne med sammen med cashewnødderne, spæd med mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med gærflager, paprika, salt og citronsaft.
Quesadillas:
Læg en tortilla på en mellemvarm pande. Kom ost og lidt spinat på panden. Læg en tortilla på toppen og steg tortillas på den varme pande, vend dem efter et par minutter, så de bliver sprøde og lækre.
Tag dem af varmen, skær dem i trekanter, anret dem på et fad (eller på tallerkner). Top med salat, tomat, jalapeno, bønner, avocado, radiser og koriander. Dryp med lidt lime og krydr med salt og servér straks med limebåde og chilisauce til.