sushibowl med syltet makrel

Sushibowl med syltet makrel

Ingredienser

Fisk:

2 makrelfileter (uden ben)

1 ½ dl lagereddike

1 ½ dl sukker

Ris:

250 g sushiris

2 tsk sukker

2 spsk eddike

salt

Topping:

1 avocado, i tern

lidt tangsalat

syltet ingefær

½ agurk, i tynde strimler

½ bundt radiser, i tynde skiver

200 g edamame

½ bundt forårsløg, fint snittet

Soja til servering

opskriften giver 2 sushibowls

Kog  1 ½ dl sukker og 1 ½ dl eddike op i en kasserolle, så sukkeret smelter.

Klargør makrellen. Tjek den for ben og skær den i grove stykker. Læg den i et ovnfast fad. Hæld den varme lage over makrellerne og lad dem trække i 15 minutter. Sæt dem i køleskab til næste dag, eller i mindst 2 timer.

Ris:

Skyl risene og kog dem efter anvisningen. Smag de varme ris til med sukker, eddike og salt.

Servering:
Anret lune ris med makrel, avocado, tangsalat, syltet ingefær, agurk, radiser, edamame og forårsløg. Servér med soja til.

TIP: Du kan pille skindet af makrellen når du spiser, hvis du vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *