Opskriften her er lavet til Alt for Damerne. I denne uge kan du finde den og 4 andre nemme, sunde retter der passer til hverdagsgæster!
Se flere af mine opskrifter på altfordamerne.dk og lorangmini.dk
Retten er super nem at lave, men du er nødt til at gøre klar mindst 2 dage i forvejen. Laksen kan holde sig i ca. 3-4 dage, når den er sukker saltet,
Husk at vælge en god laks (vild eller øko)!!!!
Opskriften er god som let hovedret til 4 eller forret til 6
500 g laks på skind
50 g salt
25 g sukker
2 tsk tørret dild
spidskålssalat
175 g rygeost
2 spsk mælk
salt og peber
1 lille spidskål
lidt citronsaft
lidt hakket purløg
agurkesalat
1 bundt radiser
1 agurk
lidt god olivenolie
lidt citronsaft
salt og peber
tilbehør
groft brød
Mindst 2 dage før brug:
Tjek laksen for ben. Bland salt, sukker og dild og fordel det på laksen. Pak den tæt ind i film og en frysepose eller læg den i en beholder med låg.
Sæt den i køleskab i 2 dage.
Samme dag:
Rør rygeost med mælk, salt og peber.
Snit kålen fint og vend den i dressingen. Smag til med citron. Drys med purløg inden servering.
Snit radiser og agurk helt tyndt, gerne på et mandolinjern. Vend begge dele med olivenolie, lidt citron, salt og peber.
Skær laksen i super tynde skiver og servér straks med salater og godt, groft brød.
Opskrift & Styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Broste med flere