Måske sommerens hurtigeste middag!
Nyd en skøn salat før, til eller efter – og brug de muslinger du vil.
Opskriften er til 3-4 personer
400 g tørret spaghetti (gerne fuldkorn)
salt
1 ½ kg hjertemuslinger
3 fed hvidløg
olivenolie
½ dl vand
½ dl hvidvin
1-2 tsk. chiliflager
1 spsk. smør
salt
2 håndfulde bredbladet persille
lidt revet pecorino
Sæt vand over til pasta. Kom pastaen i rigeligt kogende, saltet vand og kog den al dente, ca. 10 minutter, alt efter pastatype.
Skyl muslingerne grundigt. Kassér åbne muslinger der ikke lukker sig når du banker dem let mod bordet.
Snit hvidløget fint og steg det let gyldent i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom muslinger ved og steg kort. Tilsæt vand og vin og damp i 1-2 minutter under låg. Tilsæt chili, smør og salt hvis nødvendigt.
Vend pastaen i, tag gryden af varmen. Vend persille i og servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard