Brug dine saltede citroner i salater, til fisk, lam, i couscous.
Lav gerne ekstra når nu du er ved det. De er smukke at have stående og gode som værtindegave.
Hvis du har travlt kan du vælge, at skære citronerne i halve eller kvarte. Men regn alligevel med 3-4 uger inden de er klar.
3 økologiske citroner
100 g groft salt
kogende vand
Vask citronerne grundigt, skær dybe snit i hver af dem, som hvis de skulle kvartes, men lad dem hænge sammen i top og bund. Skyl et glas med kogende vand. Gnid groft salt ind i hvert snit og pres citronerne ned i et glas.
Drys resten af saltet over citronerne. Fyld glasset helt op med kogende vand og luk det. Det er vigtigt at lagen dækker citronerne helt.
Lad citronerne stå køligt og mørkt i 4-6 uger, når det hvide er blevet klart er citronerne klar til brug. Skyl dem evt. lidt inden brug, hvis du synes at de er for salte.
Når du skal bruge citronerne, skærer du frugtkød og kerner fri fra skallen. Hak skallen og brug den der hvor du mangler et pift!. Frugtkødet kasserers ofte, men jeg kan lide at piske det i dressinger.
Opbevares mørkt og køligt i 6-8 måneder.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ej hvor lyder det lækkert! Må.prøves.snart!!!
hvor stort er dit weck glas du har citronerne i?
Hej Maria
Det er ca 1 liter, men jeg har 6 små citroner i 🙂
Kh L