Saltede citroner

 

Brug dine saltede citroner i salater, til fisk, lam, i couscous.

Lav gerne ekstra når nu du er ved det. De er smukke at have stående og gode som værtindegave.

Hvis du har travlt kan du vælge, at skære citronerne i halve eller kvarte. Men regn alligevel med 3-4 uger inden de er klar.

 

 

 

3 økologiske citroner

100 g groft salt

kogende vand

Vask citronerne grundigt, skær dybe snit i hver af dem, som hvis de skulle kvartes, men lad dem hænge sammen i top og bund. Skyl et glas med kogende vand. Gnid groft salt ind i hvert snit og pres citronerne ned i et glas.

Drys resten af saltet over citronerne. Fyld glasset helt op med kogende vand og luk det. Det er vigtigt at lagen dækker citronerne helt.

Lad citronerne stå køligt og mørkt i 4-6 uger, når det hvide er blevet klart er citronerne klar til brug. Skyl dem evt. lidt inden brug, hvis du synes at de er for salte.

 

Når du skal bruge citronerne, skærer du frugtkød og kerner fri fra skallen. Hak skallen og brug den der hvor du mangler et pift!. Frugtkødet kasserers ofte, men jeg kan lide at piske det i dressinger.

Opbevares mørkt og køligt i 6-8 måneder.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

0 thoughts on “Saltede citroner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310