Skøn, frisk suppe med bløde wontons i. Køb wontondej i dit asitiske supermarked. Eller lav farsen til små kødboller i stedet.
Opskriften er til 3-4 personer
INGREDIENSER
400 g hakket svinekød
salt
1 håndfuld koriander, hakket
saft af 1 lime
2 tsk. rød karry
wonton
mel
vand
SUPPE
1 1/2 spsk. rødkarry
1 1/2 l grøntsags eller hønsefond
saft af 2 lime
2 tsk. sukker
fiskesauce
1 bundt forårsløg, fint snittet
2 tomater, i både
koriander
Rør kødet med salt, koriander, revet limeskal og rød karry. Krydr med salt. Fyld farsen ind i wontondej og luk dejen om fyldet. Brug lidt melklister af mel og vand rørt sammen, til at lukke dem med.
Kom rød karry, bouillon, limesaft, sukker og fiskesauce i en gryde og lad det koge op. Smag til med lime og salt. Kom de små wonton i suppen og lad dem pocherer i 3-4 minutter eller til farsen er gennemtilberedt.
Anret forårsløg og tomater i store skåle og hæld den varme suppe i skålene. Servér straks med lidt koriander på toppen
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann