Super simpel grønkålssalat. Den passer naturligvis til and og flæskesteg, men også til en god hakkebøf eller lidt ristet kylling.
Hvis du ikke vil have din salat for syrlig, kan du undlade tranebær, eller bruge soltørrede tranebær i stedet for friske.
Opskriften er til 4 personer
DRESSING
2 spsk. flydende honning
4 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
salt
2 æbler
1 håndfuld tranebær
SALAT
300 g grønkål
200 g dadler
1 rødløg
DRESSING
Rør honning med eddike og olie. Smag dressingen til med salt. Skær æblet i mini tern og vend både æble og tranebær i dressingen.
SALAT
Rib grønkålen (fjern de groveste stilke) og hak grønkålen fint.
Kassér sten fra dadlerne og skær dem i skiver. Skær rødløget i tynde skiver.
Vend grønkålen med dressingen, top med løg og dadler og krydr med salt.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: kahlerdesign.com