En super simpel, frisk og ret-så-sund dessert med de allerførste rabarber.
Du kan selvfølgelig undlade at vende flødeskum i din skyr, men det smager virkelig godt og syndigt med fløden i.
Suppen kan laves i op til 2 dage før brug.
Opskriften er til 3-4 personer.
600 g rabarber
½-1 stang vanilje
1½-2 dl agavesirup
1 stjerneanis
8 dl vand
SKYR
300 g skyr
4 spsk. agave
1 dl piskefløde
TOPPING
Kakaonips
Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med korn og vaniljestang, agave og stjerneanis. Lad det simre i 30 minutter. Sluk gryden og lad det trække i yderligere 30 minutter. Sigt suppen (uden at presse på rabarberene, men forsigtigt ladedem dryppe) og sæt suppen koldt indtil brug.
Rør skyr med agave. Pisk fløden til blødt skum og vend den med skyren.
Anret suppen i dybe tallerkner med flødeskyr og top kakaonips.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Yum! Og så er den jo smuk,
– Anne
Tak!!! Ja det er altid vigtigt med smuk mad 😉 kh L
Tak! Ja, det er jo vigtigt at spise både pænt og ordentligt 😉
Kh L
Lækker opskrift – nogen ide til hvad “raste rabarberen” kan bruges til?
Den bliver ofte helt smagløs af at trække og give smag til suppen. Men hvis den smager af noget, bruger jeg den til at komme på yoghurt 🙂