Skønt med et lille hint af stjerneanis.
Saften er til at fortynde. Brug koldt vand, danskvand eller måske mousserende vin.
Forhold ca. 1:3
Opskriften giver ca. 1/2 liter koncentreret saft.
300 g rabarber
½ fed vaniljestang
1 stjerneanis
3 dl sukker
7 dl liter vand
Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med vaniljekorn, vaniljestang, stjerneanissukker og vand. Lad det hele simre i 25 minutter, sluk for varmen og lad det derefter trække i yderligere 20 minutter. Sigt rabarbersaften og sæt den i køleskabet til den er iskold.
Spæd saften med koldt vand, danskvand eller mousserende vin ved servering. Forholdet er ca. 1:3, eller efter smag.
Opskrift: Louisa Lorang, fra Go Morgen Danmark
>Hvor længe kan saften holde sig i køleskab?
>Hvis du skolder flasken kan den holde sig i 1-2 uger i køleskab. Du kan evt. koge saften længere ind, så du får en endnu mere koncentreret saft – så holder den sig længere.
Kh L