Denne parfait er super nem og helt skøn! Og jeg har med vilje ikke skrevet hvor mange den er til, jeg kan nemlig spise en hel del!
Rommen gør den til en voksenparfait. Vil du lave den i en børnevenligversion, kan rommen undlades, så skal du bare være obs på at tage parfaiten ud 15-20 minutter inden servering.
Opskriften giver ca. 1 liter
2,5 dl piskefløde
8 æggeblommer
100 g sukker
½ dl mørk rom
100 g amarana syltede kirsebær, hakkede
100 g mørk chokolade, hakket
100 g hakkede valnødder
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker og vend forsigtigt flødeskum og æg. Kom rom i og vend kirsebær, chokolade g valnødder i. Fyld massen i en form og frys den natten over – eller mindst 6 timer.
Rommen gør, at den ikke så nemt krystalliserer og at konsistensen er god direkte fra frys.
Den holder sig i op til en uge.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Kære Louisa,
Åh, hvor ser det dog fristende ud!!!!
En lignende opskrift har huseret i min familie i mange år, omend fyldet var: cocktailbær, mørk chokolade og valnødder. Både min tante og Mor brillerede mange gange med denne hjemmelavede is, som selvfølgelig blev lavet i springformen med hul i midten og fascinerende “buer.”
TAK for, du mindede mig om den. Jeg tror simpelthen, jeg bliver nødt til at lave en variant også!
Glædelig 2. søndag i Advent!
Kh, Mette
Uhhhhh, jeg laver den klart i den form næste gang! Det smager sååå skønt. Og konsistense er perfekt pga. alkohol. Kunne spise det til morgenmad! Rigtig glædelig jul! Kh Louisa
Mmmm… den ser godt nok lækker ud indbydende ud, og den lyder også til at være forholdsvis nem at lave.. jeg synes tit at hjemmelavet is kan have tendens til at blive for hårdt, så det med rom skal da helt sikkert prøves.. 🙂
rom hjælpe på alt 🙂
Hej Louisa
Jeg overvejer at lave denne Parfait til Juleaften, men tror du godt jeg fx. allerede kan lave den omkring den 15-18. december?
Kh.
Christina
Ja, jeg turde godt lave den den 18. Dæk den godt til, så den ikke får smag af din fryser eller krystaller. GOD JUL!
Hej Louisa. Pønser på at lave den her nytårsaften, men tænker at den ikke skal stå alene… Har du et bud på hvad jeg kan sætte sammen med den? Måske en chokoladetærte? Er bare i tvivl om det bliver for kvalmt…
Kh. Theresa
Jeg synes det er dejligt. Du kan evt. lave en sorbet også? Mangler du opskrift på tærten? Så prøv denne….
https://louisalorang.dk/chokoladetaerte/
Kh Louisa