Sådan gør du:
Skær smørret i tern. Bland dem med hvedemel, salt og flormelis og saml dejen med lidt pisket æg (brug evt. en foodprocessor). Pak dejen i film og sæt den på køl i 20-30 minutter.
Rul dejen ud eller tryk den ud i en smurt form (ca. 24 cm).
Sæt den på køl igen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Prik dejen med en gaffel og bag den i 10 minutter i den varme ovn. Tag den ud og lad den køle lidt. Skru ovnen op til 200 grader, varmluft.
Fyld:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk vanilje med æg og sukker. Vend hvedemel i og cremefraiche. Tilsæt calvados hvis du vil.
Hæld fyldet i den forbagte tærteform. Skær æblerne i både og læg dem i fyldet. Bag tærten i den varme ovn i ca. 30 minutter. Nyd den lun eller ved stuetemperatur.
Lun æbletærte med vanilje og cremefraiche
Ingredienser
Bund:
100 g koldt smør
150 g hvedemel
1 nip salt
65 g flormelis
½ pisket æg
nip salt
smør til formen
Fyld:
½ stang vanilje
3 æg
1 dl sukker
1 ½ dl hvedemel
100 g cremefraiche 38%
2 spsk. calvados (kan undlades)
2 æbler
Servering:
cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Kage til 6 personer