Dette er verdens nemmeste lemoncurd. Og selvom jeg laver den med lidt spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-løsninger, lover jeg at den smager fantastisk!
Brug den på knækbrød, skorper, bisquits, i kager eller rør dn i mascarpone og brug den som den mest fantastiske kagecreme.
Opskriften giver 3 små glas
3 økologiske citroner, ca. 700 g
ca. 700 g sukker
75 g smør
4 pasteruriserede æggeblommer
Skur citronerne og vej dem. Vej ligeså meget mængde sukker af, som citronerne vejer.
Kog citronerne under låg i ca. 1 1/2 time, eller til de er helt møre. Tjek hele tiden at de er dækket af vand.
Kom de varme citroner i en blender sammen med sukkeret og blend, til massen er glat og sukkeret er opløst. Tilsæt smør og tilsidst æggeblomme.
Fyld lemoncurden på skoldede glas og sæt den i køleskabet.
Holdbarhed mindst 1 mdr.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Den er da godt nok let 🙂
Smag og konsistens i forhold til den klassiske, hvordan er den?
Jeg synes den er super god. Den er lidt mere bitter (ikke vildt bitter, men en anelse) og så er den selvfølgelig lidt “tungere”. Men fab 😉
Hej Louisa
Jeg var til dit kursus på Tangkrogen i Aarhus om hverdagsmad og venter i spænding på din kogebog som e-bog. Det var et super godt og inspirerende kursus, så glæder mig til at komme igang!
Ved du hvornår vi får den tilsendt??
mvh Katrine
Lige nu arbejder de ever-skønne Hofdamer på at lave bogen liiiidt sejere end mine andre E-bøger. De er færdige i løbet af efteråret, og jeg lover I får den liiiiige så snart den rammer mig 🙂
Kh L
Jeg har altid tænkt over om der mon findes en opskrift på lemoncurd, så 1000 tak for at du lagde en opskrift ud på lemoncurd. Det smager bare så godt det man køber, så det smager sikkert også vildt godt når man selv laver det 🙂
Håber du kan lide den 🙂 Kh L
Hej Louisa.
Det må prøves. Dog undrer jeg mig over sukkermængden – mere end dobbelt op i forhold til andre opskrifter. Skrivefejl?
Mvh. Helle Hansen
Hej Helle Vibeke. Sukkermængden er rigtig. Forholdet er 1:1. I denne opskrift bruger jeg hele citronen. Til en klassisk lemoncurd bruger man det yderste skal + saften, så hvis du vejer efter, er forholdet nok også tæt på 1:1 der?!
Denne opskrift er ikke klassisk, men super god, nem og effektiv 🙂
Håber du tør prøve.
Kh L
Er det muligt at tilsætte atamon for at forlænge holdbarheden? 🙂
Sukkerindholdet er ret højt, så holdbarheden er naturligt lang. Hvis du vil være på den sikre side, kan du komme atamon i det kogende vand du skolder dina glas med 🙂 Kh L
Fedt fedt fedt!! Jeg elsker lemon curd og det her er da en nem og lækker en. Kom snart med en lækker og nem(!!!) opskrift på clotted cream 🙂
Sandt! Det bør man have. Det har jeg aldrig kastet mig over, men jeg skal nok råbe højt, hvis den kommer på listen 🙂 Kh L
Pingback: Lemoncurd « Marias Madplan
Den ser lækker ud, det kunne være man skulle prøve den næste gang, og se om den kan slå den originale 🙂
Forresten. Hvis nogen af jer skulle være interesserede i den klassiske opskrift på lemon curd, så har jeg en her: http://klipogkogekunst.blogspot.dk/2013/04/sd-smuk-og-syrlig-lemoncurd.html
Hej Louisa,
Min Lemoncurd blev ret bitter. Jeg forsøgte mig med et par skefulde honning, men det hjalp lissom ikke. Har du et godt råd til næste gang?
Kh Mila
Måske er den ikke kogt nok. Læg låg på. Sørg for at der hele tiden er nok vand og vend citronerne. Kog dem evt. længere. De skal være helt møre og bløde, så de næsten falder fra hinanden når du tager dem op.
Denne version er mere bitter end den klassiske, men den er ikke uspiselig bitter (selvfølgelig). prøv at vende den med flødeskum, så er den sikkert dejlig som citronskum ?
Kh Louisa
Jeg lavede den i går, men under mig over lidt, for mine 3citroner vejede kun 400 g, og hvad med kernerne dem kunne man jo se bagefter som små sorte korn i cremen
Det vigtige er at du bruger samme vægt i sukker, som dine citroner vejer.
Jeg havde ikke så mange kerner i mine. Dem jeg støder på sorterer jeg fra de andre bliver blendet med, men har dog ikke haft sorte pletter… 🙁
Kh Louisa
Kan jeg redde min sure lemoncurd ? Fik ikke prøvesmagt inden jeg hældte det på glas.
Jeg har ikke prøvet det, men umiddelbart vil jeg sige, at du kan røre agavesirup i? Krydser fingre!
Ellers brug curden vendt i flødeskum med flormelis og top hele balladen på en sprød marengsbund 🙂
Kh L