artiskokker med syrligt smoer

Artiskokker med syrligt smør

Ingredienser

4 artiskokker

1 økologisk citron

salt

Smør:

125 g smør

½  dl kærnemælk

2 spsk. hvidvinseddike

4 styk

Skær det nederste af stilkene på artiskokkerne, skræl stokkene og klip spidserne at bladene.

Kom artiskokkerne i en gryde med kogende, letsaltet vand, sammen med saft af 1 citron og de pressede citronskaller. Lad artiskokkerne koge i ca. 20 minutter, alt efter størrelse. Du kan evt. lægge en lille tallerken øverst i gryden, for at holde artiskokkerne nede i vandet.

Tjek om de er færdige ved at trække et blad af. Kommer det nem af, er artiskokken færdig. Lad dem dryppe af i en sigte med bunden i vejret.

Pisk smørret hvidt med en elpisker. Pisk yoghurt i og smag til med eddike.

Servér de dampede artiskokker med blødt, pisket smør og godt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *