laks i roed karry

Laks i rød karry

Ingredienser

1-2 bananskalotteløg

Lidt olie, gerne kokosolie

1 spsk revet ingefær

1 fed hvidløg, revet

1-2 spsk rød karry

1 stilk citrongræs

2-3 spsk kokosmælk

2 dl hønsebouillon

Salt eller fiskesauce

saft af  ca. 1 lime

400 g laks af super kvalitet (uden skind og ben)

Topping:

½ bundt forårsløg, snittede

3 håndfulde sukkerærter, snittede

2 håndfulde ærteskud

1-2 bananskalotteløg

Evt. spirer

Limebåde

Hovedret til 2 – 25 minutter

Snit løgene og sautér dem i lidt olie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve.

Kom ingefær, hvidløg og rødkarry i panden og steg kort.

Hak lidt af det nederste af citrongræsset helt fint. Kom det i retten, flæk stilken og smid den i også.

Tilsæt kokosmælk og bouillon og kog op. Smag til med salt eller fiskesauce, og en del limesaft.

Del laksen i 2-4 stykker. Læg dem i panden og sæt låg på. Lad dem dampe stille og roligt under låg i 2-3 minutter, eller til de er akkurat gennemtilberedte.

Anret dem i dybe tallerkner eller skåle og top med varm karrysauce, snittede forårsløg, sukkerærter og ærteskud.

Servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *