Spis laks i rød karry med kogte ris eller nudler. Og vælg kun god laks! Ellers drop laksen og brug en anden fisk!
Husk at rød karry er stærk, men der kæmpe forskel på HVOR stærk.
Ofte køber jeg min røde karry i et almindeligt supermarked. Den har den fordel at den ikke er alt for stærk, men også smager meget af både limeblade, galanga og andre dejligheder.
Rør karry fra asiatiske supermarkeder, sparker ofte lidt mere røver. Det er også skønt, bare husk at smage til, så du ikke bliver væltet.
Ingredienser
1-2 bananskalotteløg
Lidt olie, gerne kokosolie
1 spsk revet ingefær
1 fed hvidløg, revet
1-2 spsk rød karry
1 stilk citrongræs
2-3 spsk kokosmælk
2 dl hønsebouillon
Salt eller fiskesauce
saft af ca. 1 lime
400 g laks af super kvalitet (uden skind og ben)
Topping:
½ bundt forårsløg, snittede
3 håndfulde sukkerærter, snittede
2 håndfulde ærteskud
1-2 bananskalotteløg
Evt. spirer
Limebåde
Hovedret til 2 – 25 minutter
Snit løgene og sautér dem i lidt olie i en varm, dyb pande. De skal ikke tage farve.
Kom ingefær, hvidløg og rødkarry i panden og steg kort.
Hak lidt af det nederste af citrongræsset helt fint. Kom det i retten, flæk stilken og smid den i også.
Tilsæt kokosmælk og bouillon og kog op. Smag til med salt eller fiskesauce, og en del limesaft.
Del laksen i 2-4 stykker. Læg dem i panden og sæt låg på. Lad dem dampe stille og roligt under låg i 2-3 minutter, eller til de er akkurat gennemtilberedte.
Anret dem i dybe tallerkner eller skåle og top med varm karrysauce, snittede forårsløg, sukkerærter og ærteskud.
Servér straks.