Koteletter og nektarinsalat

Super nem aftensmad der strutter af sommer. Brug abrikoser, nektariner eller ferskner. Det hele virker!

 

Opskriften er til 3-4 personer.

 

1 ½ dl perlerug

olivenolie

salt

3 nektariner eller ferskner

2 spsk flydende honning

3 spsk limesaft

100 g rucola

1 frisée (eller anden salat)

olivenolie

mild eddike

1 rødløg, i tynde skiver

100 g blød gedeost

3-4 flotte svinekoteletter, gerne på ben

olivenolie

salt og peber

 

Kog perlerugen mør i usaltet vand, ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra den og salt den.

Halvér ferskner eller nektariner og kassér stenen. Skær frugterne i både. Rist dem i lidt olivenolie med lidt honning og lime på en varm pande. Bare 1-2 minutter.

Anret salaterne på et fad eller på 3-4 tallerkner. Dryp salaten med olie, eddike, salt og peber og top med korn, ferskner, tynde skiver af rødløg og gedeost lige inden servering.

Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande eller grill dem. Krydr dem med salt og peber og servér straks.

 

TIP: Er du ikke til gedeost er salaten god med feta eller blåskimmelost.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *