Super nem aftensmad der strutter af sommer. Brug abrikoser, nektariner eller ferskner. Det hele virker!
Opskriften er til 3-4 personer.
1 ½ dl perlerug
olivenolie
salt
3 nektariner eller ferskner
2 spsk flydende honning
3 spsk limesaft
100 g rucola
1 frisée (eller anden salat)
olivenolie
mild eddike
1 rødløg, i tynde skiver
100 g blød gedeost
3-4 flotte svinekoteletter, gerne på ben
olivenolie
salt og peber
Kog perlerugen mør i usaltet vand, ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra den og salt den.
Halvér ferskner eller nektariner og kassér stenen. Skær frugterne i både. Rist dem i lidt olivenolie med lidt honning og lime på en varm pande. Bare 1-2 minutter.
Anret salaterne på et fad eller på 3-4 tallerkner. Dryp salaten med olie, eddike, salt og peber og top med korn, ferskner, tynde skiver af rødløg og gedeost lige inden servering.
Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande eller grill dem. Krydr dem med salt og peber og servér straks.
TIP: Er du ikke til gedeost er salaten god med feta eller blåskimmelost.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann