Du kan selvfølgelig nøjes med at lave salaten og så sløjfe “de luxe” fra overskriften.Eller du kan kaste dig ud i forårsrullerne og bare spise dem helt uden ekstra grøntsager!
Men den bedste kombi – og et super skønt måltid, er nu begge dele i en skål!
Find forårsrulle dej hos din asoatiske købmand. Og vil du have en lidt mindre snasket version, kan du bage dem i stedet for at stege dem.
Opskriften er til 4 personer.
Ruller:
200 g hakke svinekød
100 g hakkede rejer
300 g hvidkål
1 spsk revet ingefær
2 fed revet hvidløg
3 spsk soja
2 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
Desuden:
1-2 spsk. koldt vand
2 spsk. mel
8 stykker forårsrulledej
olie til stegning
Dressing:
1 stort bundt koriander (ca. 3 gode håndfulde)
½ dl peanuts
2 spsk revet ingefær
1 ½ spsk sukker
2-4 tsk fint hakket chili
¾ dl fiskesauce
1 dl frisk limejuice (ca. 3 lime)
Salat:
300 g hvidkål
1 broccoli
1 bundt forårsløg
2 håndfulde koriander
2 håndfulde mynte
Brun kød og rejer i lidt olie. Kom hvidløg og kål ved og lad det stege til det hele falder lidt sammen. Tilsæt ingefær, soja og fiskesauce og smag til med sukker. Kom fyldet i en si og lad det dryppe af, samt køle lidt.
Rør mel og vand sammen til en melklister.
Lav en rulle af gangen. Læg et stykke forårsrulledej på bordet med et hjørne ned mod maven. Fyld ca. 1 ½ spsk. fyld på og rul sammen. Fold siderne ind og luk med melklister.
Steg rullerne i olie på en varm panden, eller pensl dem med lidt olie og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
Servér rullerne med soja, sød chilisauce, sprøde grøntsager og måske kogte ris.
Dressing:
Hak korianderen fint og bland den med ingefær, sukker, chili, fiskesauce og lime.
Salat:
Snit hvidkål og broccoli fint. Snit forårsløgene fint. Vend kålen med dressingen.
Pluk urterne groft vend dem i salaten lige inden servering sammen med forårsløg.
Servering:
Skær forårsrullerne over og anret salaten toppet med forårsruller. Servér straks.
Se flere opskrifter på kålsalat.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard