Simpelt er bedst! Især med pasta.
Her er en simpel, grov og hjemmelavet pastaret med svampe. Top den med vintertrøfler, hvis du er i dét humør (det er jeg desværre tit). Eller lad den stå med alle de dejlige svampe og spring trøflerne over.
Du kan købe trøfler i velassorterede delikatesse butikker eller hos f.eks. kalu.dk
Nok til 3-4 personer
ca. 550 g mel, tipo 00
100 g rugmel
4 små æg
1 dl olivenolie
salt
1 dl koldt vand
mel til bordet
SAUCE
800 g blandede svampe
olivenolie
1 tsk. smør
2-3 spsk. revet parmesan
salt og peber
lidt revet trøffel
TILBEHØR
salat
Bland de to slags mel sammen. Hæld dem ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten og kom æg, olie og salt i. Ælt dejen sammen. Saml den med lidt vand og lad den ligge koldt i 10 minutter.
Rul den ud på et meldrysset bord. Så tyndt som muligt. Fold dejen til sammen og skær brede pastaer af den.
Sæt vand over med rigeligt salt.
Kog pastaen i det saltede vand i 4-5 minutter eller til den er al dente.
Dryp den af.
Del i mens svampene i mundrette stykker. Rist dem i olivenolie og smør på en stor, varm pande. Kom lidt parmesan på, når svampene er gyldne.
Smag til med salt og peber.
Vend pastaen med svampe. Anret i dybe tallerkner. Krydr med mere peber og evt. trøfler.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på altfordamerne.dk eller lorangmini.dk