Jeg er vild med burger – også med fiskeburger.
Her en nem og sprød en med tartarsauce – simpelt og sååååå godt.
Du kan bruge de fleste lyse fisk. Vælg den friskeste og den til den bedste pris. Kulmule, lange, havkat, mørksej,
sandart – det hele er smukt i en fiskeburger.
Ingredienser
Tartarsauce:
1 1/2 dl tyk yoghurt
2 spsk. mayonnaise
1 ½ spsk ketchup
2 spsk citronsaft
1 spsk finthakket purløg
5-6 cornichoner, finthakkede
2 spsk kapers, hakkede
10-15 dråber tabasco
Burger:
600 g lys fisk, f.eks. torsk eller lyssej
1-2 dl hvedemel
2 æg, piskede
2-3 dl panko (eller anden rasp)
Olie til stegning
4 gode burgerboller
Lidt salatblade
2 tomater, i skiver
4 styk
Tartarsauce:
Rør yoghurt, mayonnaise, ketchup, citron, purløg, purløg, cornichoner og kapers sammen og smag til med tabasco og salt.
Burger:
Del fisken i 4 stykker. Vend dem i mel, pisket æg og rasp. Steg fisken i et par minutter på hver side i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Lun bollerne. Fyld dem med salat, tomat, fisk og tartarsauce.
Servér straks gerne med et glas rosé og en frisk salat til.