Om du vælger low carb modellen eller en klassisk burgerbolle, er op til dig.
Men det med blå ost inde i bøffen holder altså så meget! Det synes jeg du skal prøve.
Vil du selv lave ketchup eller bage burgerboller, så klik på links for opskrift.
Opskriften her giver 4 burgere.
150 g god blåskimmelost, f.eks. Blå kornblomst eller Roquefort
150 g flødeost, naturel
salt og peber
800 g hakket oksekød, 8-10 %
lidt olie til stegning
salt og peber
ENDVIDERE
8 portobellosvampe (eller platte burgerboller)
rødløg i fine skiver
icebergsalat, plukket
ketchup
Rør blåskimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber.
Del kødet i 8 lige store portioner og form dem til helt flade bøffer. Fordel ostemassen på de fire af bøfferne og læg forsigtigt de andre ovenpå. Luk kanterne sammen så ostemassen bliver inde i midten af kødet. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Drys med salt og peber. Fjern imens stokken på svampene og steg svampene på en varm pande i en smule olie. Tryk dem flade og krydr dem med salt
Fyld en bøf, salat, løg og lidt ketchup mellem to portobellosvampe og servér straks i papir og med servietter til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk