Det her er morgenmad der batter!
Og har jeg tid til det, er det laver jeg det også gerne selvom det er hverdag.
Ellers er retten skøn som en selvstændig grøn ret (måske med sprød salat til) eller som tilbehør, gerne til ristet fisk.
Du kan i øvrigt udskifte den røgede paprikaolie med god chilisauce anytime.
Opskriften er til 2 personer
1 ½ dl boghvede
salt
2 fed hvidløg
200 g spinat, ordnet
olivenolie
salt
½ dl revet parmesan
2 æg
3 spsk. olivenolie
½ tsk. stærk, røget paprika
Kog boghveden helt mør i usaltet vand, ca. 15-20 minutter.
Skær hvidløgene i tynde skiver og snit spinaten groft. Sautér begge dele i olivenolie på en varm pande. Lad spinaten falde sammen og smide lidt væde. Dræn overskydende vand fra boghveden og vend den sammen med spinaten på den varme pande. Krydr med salt og peber, tag panden af varmen og vend parmesan i.
Steg imens to spejlæg og rør lidt olivenolie med røget paprika.
Anret boghveden i to skåle eller dybe tallerkner. Top med spejlæg og dryp med olie. Servér straks.
Opskrift og styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften har tidligere være bragt i Alt for Damerne. Klik ind på deres site, der bugner med skønne opskrifter!