Jeg plejer at sige at kan man lave mazarin og chokoladekage, så skal det hele nok gå. De to kan nemlig varieres i det uendelige! Og man bør altid have en kagevariant i ærmet!
Her er en klassisk mazarin med efterårsfornemmelser. Nemlig en æblemazarin.
Den er nem og helt perfekt at nyde med iskold cremefraiche og de sødeste du kender.
Ingredienser
125 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
2 æg
1 tsk. fintrevet øko citronskal
60 g mel
Desuden:
2 æbler
perlesukker
flormelis
cremefraiche til servering
Opskriften giver en kage: 4-6 personer
Kom marcipan, sukker og smør i din foodprocessor og blend.
Kom æg i og vend til slut mel i.
Fordel massen i en smut tærteform og top med skiver af æble.
Drys med 1-2 spsk. perlesukker, alt efter hvis søde dine æbler er og bag kagen ved 180 grader, varmluft i ca. 30-35 minutter, eller til den er gylden og har sat sig.
Servér med et drys flormelis og med cremefraiche til.